Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen & Panal: Werken met de richtlijn delirium bij palliatieve patiënten

19 september 2019 |12:00 - 16:30

De Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen heeft een aantal richtlijnen ontwikkeld over palliatieve zorg waarbij de wetenschappelijke kennis gekoppeld wordt aan de praktijkervaring van zorgverleners uit verschillende disciplines (www.pallialine.be). Eén van deze richtlijnen gaat over delirium of delier, een ziektebeeld waarbij de patiënt verward is en vaak hallucinaties en waanbeelden heeft. Dit is niet alleen beangstigend voor de patiënt en zijn naasten, het is ook prognostisch ongunstig en leidt vaak tot dringende hospitalisatie. Het herkennen en behandelen van delier is dan ook belangrijk. Dit wordt nog benadrukt door de prevalentie bij terminale patiënten (85-90%) en bij kankerpatiënten in een ziekenhuis of palliatieve eenheid (25-45%).
Toch wordt delier niet altijd onmiddellijk herkend (22-50%). Wil jij meer weten over delier bij palliatieve patiënten? Met deze Pallialine opleiding krijg je aan de hand van verschillende casussen meer duidelijkheid over delier, de diagnose en behandeling.
De opleiding werd in eerdere edities beoordeeld als concreet, duidelijk en praktijkgericht. Praktische handvatten uit de opleiding maken dat hulpverleners zich gekwalificeerd voelen in het herkennen van delier en hoe dit te communiceren aan familie.

De doelgroep zijn artsen, verpleegkundigen, psychologen, pastores, moreel consulenten, sociaal werkers, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, vrijwilligers, …
De vorming wordt verzorgd door dr. Gert Huysmans, huisarts en equipearts van het Netwerk Palliatieve Zorg Noorderkempen, dr. Lieve Lemey, geriater verbonden aan het AZ Sint Lucas Brugge en mevrouw Christine De Coninck, palliatief verpleegkundige in het palliatief support team UZ Gent.

Code: WPRD/2019
Datum: Donderdag 19 september 2019 van 12.00u tot 16.30u
Locatie: Panal, Waversebaan 220, 3001 Heverlee
Kostprijs: 85 euro (broodjeslunch inbegrepen)

Gegevens

Datum:
19 september 2019
Tijd:
12:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

PANAL vzw
Waversebaan 220
Heverlee, 3001 België

Organisator

PANAL vzw
Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.