De sociale kaart

 

 

 

 

Goede informatie is belangrijk, ook in de welzijns- en gezondheidssector. Daarom werkt de Vlaamse Overheid aan één geïntegreerde databank VAN en VOOR zorgverleners en welzijnsorganisaties. Want zo help je snel je patiënt op weg doorheen het Vlaamse zorg- en welzijnslandschap.

Op zoek naar een huisarts in de buurt? Wil je jouw patiënt doorverwijzen naar een kinesitherapeut? Of wil je een overzicht van woonzorgcentra?
De website www.desocialekaart.be geeft snel en eenvoudig een overzicht van alle zorgverleners die je nodig hebt. Naast zorgverleners vind je er ook het volledige welzijnsaanbod: OCMW’s, ziekenfondsen, jeugdhulp of opvang voor mindervaliden, een tandarts of een psycholoog. Je vindt ze allemaal via www.desocialekaart.be.

Waar halen wij deze gegevens?
De databank (Platform Welzijn en Gezondheid) achter de website groeit elke dag! In de eerste plaats halen wij de gegevens bij de zorgverleners en –instellingen zelf. In de toekomst maken we ook gebruik van verschillende overheidsgegevens. Zo ben je zeker dat de zorgverleners of instellingen erkend zijn door de bevoegde overheid.
Een uitgebreid netwerk van beheerders controleert de gegevens op juistheid en volledigheid. Toch een foutje gezien? Dat kan je in één klik doorgeven!

Wat kan sociale kaart voor mij betekenen?
Als bezoeker kan je op www.desocialekaart.be een profiel aanmaken: zo bewaar je gemakkelijk favoriete zorgverleners of zorginstellingen. Je kan zoekresultaten delen via sociale media zoals Facebook en Twitter.
Zelf professional? Dan kan je net iets meer. Binnenkort kun je via eID eenvoudig inloggen en je praktijk- of organisatiegegevens aanpassen. Patiënten en collega’s vinden je meteen! De eHealtbasisdiensten garanderen de kwaliteit, privacy en veiligheid. En ook wij behandelen alle gegevens in vertrouwen en conform de wetgeving.

Wie beheert de website?
Vanaf 1 januari 2018 beheert de Vlaamse overheid de databank. De kwaliteit van de gegevens wordt gecontroleerd door medewerkers van de Vlaamse Overheid, de Samenwerkingsinitiatieven Eerstelijnsgezondheidszorg (SEL’s), de Lokale Multidisciplinaire Netwerken (LMN’s) en niet te vergeten het eHealthplatform. Op termijn wordt dit een opdracht van de eerstelijnszone in je buurt.

Jouw praktijk op desocialekaart.be?
Kijk je gegevens zeker na! Sta je er nog niet op of zie je een fout? Contacteer desocialekaart@vlaanderen.be of socialekaart@selgoal.be voor meer info.

Rol SEL GOAL
Via participatie aan de werkgroep Platform Welzijn en Gezondheid (PWG) volgt SEL GOAL de ontwikkeling van het Platform van nabij op.
Reeds in 2016 startte SEL GOAL, in samenwerking met provincie Vlaams-Brabant, aan de import van gegevens van zelfstandige zorgverleners uit arrondissement Leuven in de sociale kaart.

Meer informatie kan u vinden op www.desocialekaart.be


 

Het registreren van de zelfstandige zorgverleners in de sociale kaart gebeurt weliswaar in stapjes.
In afwachting van een volledig geïntegreerde platform kunt u zorg- en hulpverleners binnen arrondissement Leuven terugvinden via onderstaande databanken:

 

Welzijns- en gezondheidsorganisatiessocialekaart
Thuisverpleegkundigenthuisverpleging
Kinesitherapeutenaxxon

 

 

Huisartsenmediwacht
Apothekersapothekers
Tandartsentandartsen

 

 

Logopedistenlogopedisten
Diëtisten
vbvd
Vroedkundigen
vlov

 

Samen met het proeftuinproject VAL-net stelt SEL GOAL ook een sociale kaart ‘Vallen’ op voor arrondissement Leuven. Deze sociale kaart bevat gegevens van zorgverleners en zorgorganisaties die belangrijk zijn bij het ondersteunen van ouderen met een valproblematiek (gangrevalidatie, transfertraining, woningaanpassing, hulpmiddelenadvies …). Meer info vindt u hier.

Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.