Eerstelijnszone Leuven

Deze zone bestaat uit de stad Leuven met haar fusiegemeentes Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele, en Wijgmaal.

Eerstelijnszone en Zorgzaam Leuven: een zoektocht naar synergie
Binnen de eerstelijnszone Leuven willen we toewerken naar meer geïntegreerde zorg. Dit willen we realiseren via een nauwe multidisciplinaire en intersectorale samenwerking tussen partners uit welzijn, gezondheidszorg en de stad.
De geografische afbakening van deze eerstelijnszone valt echter samen met het Chronic Care Project ‘Zorgzaam Leuven’. Ook de doelstellingen en de partners van beide overlappen grotendeels. Daarom werd in overleg met minister Vandeurzen, de stad en de transitiecoach besloten om de eerstelijnszone en Zorgzaam Leuven zoveel mogelijk te stroomlijnen. Door te zoeken naar synergie bundelen we de krachten en vermijden we dubbel werk en een te grote belasting van de betrokken partners.

Op dit moment worden de bestaande acties en vooropgestelde projecten onder de loep genomen en wordt gezocht naar mogelijke hiaten en blinde vlekken. Zo wordt bijvoorbeeld het perspectief van de welzijns- en jeugdsector zo goed mogelijk bevraagd.

Activiteiten
Op 21 juni 2018 vond evenwel een info- en uitwisselingsmoment plaats voor de partners die nog onvoldoende betrokken waren bij de eerstelijnszone en/of het chronic care project Zorgzaam Leuven. Op het programma stonden de volgende onderwerpen:
• Wat houdt de eerstelijnshervorming in en wat betekent dit voor Leuven?
• Wat is Zorgzaam Leuven?
• Op welke prioriteiten willen we inzetten?
• Vragenrondje

Klik hier om de presentatie van deze avond te bekijken.

Agenda

-Kernteam:

  • 12 maart om 9u
  • 30 april om 11u

– Breed forum:

  • datum nog niet vastgelegd

Meer weten?
Ben je nog onvoldoende op de hoogte of wenst u ook betrokken te worden bij de eerstelijnszone Leuven? Neem dan contact op met Evelyne via evelyne.vereecke@selgoal.be of met Ann via ann@khobra.be.

Website
Sinds kort heeft deze eerstelijnszone een eigen website. Neem zeker eens een kijkje!

Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.