Regionale zorgzones

Vlaanderen telt voortaan 14 regionale zorgzones

Met de hervorming van de eerstelijnszorg werken we allemaal aan een sterkere en meer samenhangende eerste lijn. Dat houdt in dat de ondersteuning van de zorgaanbieders in de eerste lijn anders wordt georganiseerd. Ook op het regionale niveau. Op dat niveau worden bepaalde aspecten van zorg en ondersteuning georganiseerd die een zekere schaalgrootte nodig hebben om efficiënt te zijn.

14 regionale zorgzones

Vrijdag 29 maart keurde de Vlaamse Regering de afbakening goed van de regionale zorgzones. Iedere gemeente en eerstelijnszone kwam in één regionale zorgzone terecht. In totaal telt Vlaanderen voortaan 14 regionale zorgzones.

De vorming en afbakening van de eerstelijnszones verliep via een bottom-up proces. Niet zo voor de regionale zorgzones. Hier koos het agentschap voor een omstandige oefening, waarbij ze de werkgebieden van de verschillende Vlaamse zorgactoren op elkaar hebben gelegd om tot de meest passende indeling te komen.

Onze vijf eerstelijnszones vallen onder de regionale zorgzone met nummer 2 op bovenstaande kaartje. Daarnaast behoort eerstelijnszone Druivenstreek ook tot deze zorgzone.

>> Lees meer over deze zorgzones.

Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.