E-zorgplan

Hoewel het elektronisch zorgplan geen wezenlijk onderdeel uitmaakt van het multidisciplinair overleg, is het er onlosmakelijk mee verbonden. In complexe zorgsituaties worden vaak verschillende zorg- en hulpverleners ingeschakeld. Het e-zorgplan dient als draaiboek voor een goed georganiseerde thuiszorg, waarbij alle zorgverstrekkers van elkaar weten wat ze zelf moeten doen en wat ze van de ander mogen verwachten. Als gedeeld thuiszorgdossier, garandeert een e-zorgplan een betere communicatie tussen de thuiszorgpatiënt, de mantelzorgers en de professionele zorg- en hulpverleners.

ezorgplanDankzij dit elektronisch zorgplan is beveiligde communicatie mogelijk en krijgen de gebruikers een permanente toegang tot de zorgplannen waarbij ze betrokken zijn. Het e-zorgplan is consulteerbaar voor de patiënt, de mantelzorgers en alle betrokken zorg- en hulpverleners. Men krijgt enkel toegang tot de zorgplannen waarbij men betrokken is.

Het e-zorgplan bevat een schat aan informatie: administratieve gegevens van de patiënt of cliënt, gegevens van het multidisciplinair overleg en de bereikbaarheid van de betrokken zorgactoren, geplande zorg, evaluatieschalen, gemaakte taakafspraken en nog veel meer. Ook het begeleidingsplan van het MDO PSY of het verslag van het MDO worden erin weergegeven.

Aanmelden?
Het elektronisch zorgplan is beschikbaar op www.e-zorgplan.be. Om te kunnen werken met het e-zorgplan registreer je je eenmalig door een account aan te maken, te vinden onder ‘aanmeldhulp’. Eenmaal geregistreerd krijg je toegang tot de e-zorgplannen waarbij je betrokken bent.

Toegang?
De toegang tot het e-zorgplan is beveiligd. De toegangscontrole gebeurt aan de hand van jouw token of identiteitskaartlezer, via het Fedict-portaal van de federale overheid. Een token aanvragen doe je op de portaalsite van de federale overheid (www.belgium.be), via de link ‘top online diensten’ onderaan de startpagina.

Problemen of vragen?
Wanneer je werkt met het e-zorgplan is het mogelijk dat je met problemen geconfronteerd wordt. Wanneer dit het geval is, kan je de handleiding consulteren of staat het antwoord misschien onder ‘FAQ’ (zie linkermenu). Daarnaast kan je problemen rond het e-zorgplan mailen naar helpdesk@e-zorgplan.be of bellen naar Patrick Dierickx op 02/553 36 78.

Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.