Thuisverpleegkundigen

 

verpleging1De verpleegkundige komt thuis langs voor het uitvoeren van verpleegkundige zorgen zoals inspuitingen, hygiënische zorg of toiletzorg, wondzorg, aanbrengen van verband of steunkousen, toedienen van medicatie… Net zoals een kinesitherapeut en een arts, kan een verpleegkundige werken op zelfstandige basis, maar in dienst van een organisatie is ook mogelijk. Meestal werken zelfstandig verpleegkundigen solo of in klein groepsverband. De zorgvragers worden vaak door één en dezelfde verpleegkundige verzorgd en daardoor kan er een hechte vertrouwensrelatie groeien, ook met de behandelend geneesheer.

Een goede samenwerking is noodzakelijk in de thuiszorg. Daarom trachten zelfstandige verpleegkundigen samen te werken met alle andere zorgverleners: huisarts, kinesitherapeut, ziekenhuis, apotheker, gezinshulp, mantelzorger,… met als enig aandachtspunt: het belang van de zorgvrager.

Omdat niet elke verpleegkundige op de hoogte kan zijn van de laatste ontwikkelingen rond een welbepaald gezondheidsprobleem of type verzorging, bestaan er referentieverpleegkundigen. Zij scholen zich continu bij en staan hun collega’s, de patiënt en zijn omgeving bij met raad en daad. Specialisaties kunnen zijn: diabeteszorg, palliatieve zorg, wondzorg of stomazorg, psychiatrische zorg, …

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant
Staatsbaan 4a
3210 Lubbeek
016 31 95 50
info@vl-brabant.wgk.be
website
Contactpersoon:
Myriam Polfliet
Kring Zelfstandige Thuisverpleging Leuven vzw
Dorpsstraat 51
3050 Oud-Heverlee
016 40 90 90
website
Contactpersoon:
Marleen Bonhomme
Thuisverzorging in Solidariteit vzw
Minderbroederstraat 30
3300 Tienen
016 78 15 10
website
Contactpersoon:
Karine Moldenaers

 

Kring zelfstandige verpleegkundigen
Tienen Zuid-Hageland

Beauduinstraat 70
3300 Tienen
0477 94 41 91
website
Contactpersoon:
Veroniek Thomas

 

 

 

 

 

 

Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.