Zorgproeftuin InnovAGE

In het kader van de oproep ‘Proeftuin Zorginnovatie Vlaanderen’ startte in oktober 2013 InnovAGE, het proeftuinplatform van Groot-Leuven. InnovAGE is het resultaat  van een samenwerking tussen SEL GOAL (als vertegenwoordiger van de eerstelijnsgezondheidsorganisaties), stad Leuven, UZ Leuven, Cera, RVO Society, VOKA en Nextel. De zorgproeftuin heeft als doel ouderen met een complexe zorgbehoefte op geïntegreerde wijze langer kwalitatief thuis te laten wonen. Via een reeks innovaties worden geïntegreerde en innovatieve zorgproducten en zorgprocessen ontwikkeld die leiden tot een doelmatige en betaalbare zorg, dichtbij de burger én zolang mogelijk in de eigen thuisomgeving.

innovage_logo_opgeel_cmykInnovAGE zal dienst doen als een gestructureerde testomgeving waarin organisaties innovatieve technologieën, producten, diensten en concepten kunnen testen. Concreet betekent dit dat ouderen van Groot-Leuven (mits toestemming) kunnen deel uitmaken van de testgroep. De ruime vertegenwoordiging binnen de eerste, tweede en derde lijn garandeert de mogelijkheid om een grote en diverse groep van ouderen met complexe zorgproblematiek te bereiken. InnovAGE is namelijk een platform waar de diverse actoren – vanuit hun eigen invalshoeken – elkaar en de gebruikers kunnen ontmoeten en op een co-creatieve manier samenwerken aan het ontwikkelen en toetsen van zorginnovaties.

Voor meer informatie rond InnovAGE en de projecten, bezoek de website www.innovage.be, neem een kijkje op de LinkedIn-pagina of contacteer de projectcoördinatoren Mieke Nieuwdorp en Wil Rijnen.

 

 

Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.