Opleidingen en advies rond valpreventie

Ben je geïnteresseerd in een opleiding rond valpreventie? Dan kan je terecht bij de Referentiepersonen Valpreventie van het EVV.

Deze referentiepersonen zijn vanuit hun job als huisarts, kinesitherapeut, ergotherapeut of verpleegkundige actief betrokken bij ouderen in de thuis- of residentiële zorg. Ze werden door het EVV opgeleid en kunnen vormingen verzorgen rond valpreventie bij ouderen, gericht naar verschillende zorg- en hulpverleners werkzaam in de thuissetting of de woonzorgcentra. Daarnaast zijn zij binnen de eigen zorgregio ook consultant op het gebied van valproblematiek. Hulpverleners en organisaties kunnen bij hen terecht voor inhoudelijke vragen met betrekking tot val- en fractuurpreventie. De referentiepersoon Valpreventie voor zorgregio Leuven is huisarts Olivia Vandeput. Klik hier voor meer informatie.

Of ben je in de thuiszorg actief als thuisverzorgende, zorgkundige of poetshulp? Dan ben je zeer goed geplaatst om vallen bij ouderen te helpen voorkomen. Je brengt immers heel wat tijd met hen door en staat heel dicht bij de leefwereld van ouderen. Door betrokken te zijn bij valpreventie, kan je ondersteuning bieden aan huisartsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten. De opleiding van Rode Kruis-Vlaanderen spitst zich toe op de risico’s bij de cliënt en zijn omgeving en wat je samen met de oudere kan doen om vallen te voorkomen. Klik hier om een vorming aan te vragen.

Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.