Praktijkrichtlijnen valpreventie

Ter ondersteuning van zorg- en hulpverleners in de thuis- en residentiële setting bundelde het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) tips en richtlijnen in twee praktijkrichtlijnen voor Vlaanderen: enerzijds voor valpreventie bij thuiswonende ouderen, anderzijds voor valpreventie in woonzorgcentra.

Deze praktijkrichtlijnen zijn gebaseerd op de best beschikbare wetenschappelijke evidentie en op de (klinische en wetenschappelijke) expertise van de partners van het EVV. Het is een leidraad, geen verplichting. Het kan je helpen om in de dagelijkse praktijk valincidenten te detecteren, te evalueren en te behandelen, om zo nieuwe valincidenten en de mogelijk ernstige gevolgen te voorkomen.

praktijkrichtlijnen

  • ‘Valpreventie bij thuiswonende ouderen, een praktijkrichtlijn voor Vlaanderen’ is een leidraad voor huisartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten en kinesitherapeuten in de thuiszorg die kan helpen om in de dagelijkse praktijk valpartijen te detecteren, te evalueren en te behandelen, om zo nieuwe valpartijen en de mogelijk ernstige gevolgen te voorkomen.
  • ‘Valpreventie in Woonzorgcentra: Praktijkrichtlijn Vlaanderen’ is een leidraad die kan helpen om in de dagelijkse praktijk valincidenten in woonzorgcentra te detecteren, te evalueren en te behandelen, om zo nieuwe valincidenten en de mogelijk ernstige gevolgen te voorkomen.

Klik hier voor meer informatie.

Sluit box

Vul a.u.b. jouw gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zal een link via mail ontvangen om jouw paswoord te wijzigen.