Chefs Choice 15 Trizor XV Edgeselect Professional Electric Messenslijper Review

Ze zijn misschien gemaakt van taai staal, maar messen kunnen verrassend wispelturige gereedschappen zijn. Het keukenmes van de hoogste kwaliteit wordt bij gebruik dof. Als het tijd is om de jouwe te slijpen, is de Chefs Choice Model 15 Trizor XV misschien precies wat je nodig hebt.

Het merk Chefs Choice is eigendom van EdgeCraft. Ze concentreren zich in keukenapparatuur zoals vleesmolens, voedselsnijmachines en natuurlijk messenslijpers. Veel van hun producten zijn zowel geschikt voor thuiskeukens als voor grote restaurants. Natuurlijk willen veel serieuze thuiskoks graag exact dezelfde apparatuur hebben als de professionals.

Chefs Choice 15 Trizor XV Edgeselect Professional Electric Messenslijper Review: Kenmerken

Chefs Choice 15 Trizor XV Edgeselect Professional Electric Messenslijper Review Kenmerken

Pluspunten

nadelen

  • Kan de fabriekshoek van gewone messen van 20 graden niet behouden
  • Stropping-schijfreiniger tast de schijf aan
  • Messen kunnen er lelijker uitzien na het slijpen

Messenslijpers zijn er in vele vormen, door de wetstenen die sinds de oudheid worden gebruikt in laserprecisieslijpmachines. De Chefs Choice Trizor XV behoort zeker tot de meer eigentijdse slijpers. Het functioneert heel mooi, maar is niet 100% ideaal, evenals praten.

Rand Van 15 Graden

Eerst een opmerking over randhoeken. Dit model 38 cm Trizor XV is ontworpen om te slijpen tot een randhoek of afschuinhoek van 15 graden. Veel messen, vooral westerse ontwerpen, zijn gemaakt met een rand van 20 graden. De Trizor XV kan die slijpen tot 15 graden, maar je verschuift het mes behoorlijk.

Een kleinere hoek op je eigen mesrand klinkt mooi, maar kan soms ook nadelen hebben. Het dunne metaal op die smalle rand kan op zichzelf buigen of buigen, waardoor het mes aanzienlijk dof wordt. Het heeft waarschijnlijk meer regelmatige verscherping of honen nodig dan een snede van 20 graden. Gelukkig maakt de Chefs Choice unit dit proces makkelijker.

Conische Slijpschijven

Zoals veel elektrische messenslijpers, werkt deze door het mes in de slijpgleuf te plaatsen en vervolgens te trekken. De Trizor XV heeft zes van dergelijke sleuven – een set voor elk van de drie slijpmaatregelen. Een van elke set slijpt de linkerkant van het mes en de andere slijpt de rechterkant.

Elke slijpgleuf verbergt een conische schijf die het vuile werk doet. De eerste is getipt met diamant en stelt de algehele hoek van 15 graden in. Vanzelfsprekend verwijdert deze de meeste substantie. Het creëert naar verluidt ook microgroeven aan de rand om het mes meer bite te geven op harde groenten zoals pompoenen.

Vervolgens moet het mes door de middenfase worden gehaald. De slijpschijf is hier ook getipt met diamant, maar genereert een veel fijnere slijping. Deze maat voltooit de afschuinhoek.

Uiteindelijk bevat de derde sleuf de flexibele stropping-schijf. Stroppen is de procedure om de geslepen rand te polijsten en eventuele verdwaalde metalen bramen te verwijderen. Dit is wat er gebeurt als je een fotopersoonlijkheid hun mes langs een leren riem ziet lopen. Zo’n handmatig stroppen vergt veel oefening.

Chefs Choice stroppen in plaats daarvan je mes met een semi-flexibele roterende schijf. Zoals de slijpmachines, zijn deze precies in de gewenste hoek ingesteld, dus het neemt het giswerk uit dit proces.

Houd er rekening mee dat de belangrijkste procedure in drie stappen grotendeels bestaat uit het verkrijgen van bladen met een rechte rand en dubbele afschuining. Gekartelde messen kunnen op dit specifieke apparaat worden geslepen, maar ondergaan alleen het stropping-gedeelte. Je wilt de vertanding niet wegslijpen!

Evenzo kunnen messen met één schuine rand, zoals Japanse sashimi-messen, worden geslepen, maar vereisen hun eigen proces. Deze zouden alleen fase twee en drie moeten doorlopen (de mooie grind en stropping). Zorg ervoor dat u alleen de gleuf gebruikt die de afgeschuinde kant van de rand slijpt!

De aanwijzingen bij de puntenslijper ondergaan al deze processen in detail.

Wed wil erop wijzen dat het slijpen van metaal een agressief proces is. De machine doet het harde werk – dat is geen kritiek – maar de resultaten zien er misschien niet zo mooi uit als een mes. Je geslepen mes zal een andere glans hebben en de zijkanten kunnen wat nieuwe krassen krijgen. De meesten van ons zijn niet te geconcentreerd op mesesthetiek, maar het is goed om te weten waarop we moeten anticiperen.

EdgeSelect-procedures

Chefs Choice verhoogt de EdgeSelect-mogelijkheden van het slijpsysteem. Dit klinkt schattiger dan het in werkelijkheid is. EdgeSelect is een procedure in plaats van een functie. Kleine verschillen in randen kunnen worden bereikt door andere procedures te volgen dan het conventionele driestapsproces.

Als je bijvoorbeeld een jachtmes aan het slijpen bent voor veldkleding, raadt Chefs Choice je aan om fase twee over te slaan. De grove maling in de eerste fase creëert kleine fluitjes die helpen door het vezelige vlees te komen. Vervolgens verwijdert de stropping-fase verdwaalde bramen van de rand.

Evenzo kan een goede fileerrand worden bereikt door fase één over te slaan en alleen twee en drie te gebruiken. Het voorlichtingspamflet voor slijpers vat veel EdgeSelect-procedures samen om te overwegen. Een- en tweetraps messenslijpers bieden niet dezelfde flexibiliteit.

Veiligheid En Zorg

De Chefs Choice Trizor XV is ETL-gecertificeerd als veilig voor thuisgebruik door de Nationally Recognized Testing Laboratories (NRTL). De evaluatie is ook beoordeeld en goedgekeurd door de Canadese overheid. Vooral voor digitale apparaten geldt een ETL-lijst. Houd er rekening mee dat het zojuist is goedgekeurd voor gebruik met een elektrisch systeem van 120 volt (de Noord-Amerikaanse norm).

Veiligheidsaanbevelingen reiken natuurlijk verder dan de elektriciteit. Messen worden geslepen door een klein beetje van hun oppervlak weg te slijpen. Dat metaal op de grond verandert in metaalstofvlokken die je niet nodig hebt in je eten. Het is uiterst belangrijk om je messen schoon te maken nadat je ze hebt geslepen om dat stof uit je salade te houden.

Veel stof komt terecht in de behuizing van de slijper zelf. Het bouwt niet te snel op, maar de machine moet toch af en toe worden schoongemaakt. Een ventilatieopening aan de onderkant kan worden geopend en een handige magneet kan worden geëlimineerd. Borstel metaalspaanders van de magneet en schud minimaal één keer per jaar het resterende stof van de puntenslijper.

Het andere belangrijkste onderhoudsprobleem is uw stropping-schijf. Door de jaren heen zal het witte oppervlak vuil verzamelen, wat de potentie vermindert. Een kleine hendel aan de voorkant van het apparaat verlengt een afwerkhulpmiddel in de puntenslijper die de schijf reinigt. Chefs Choice raadt aan om dit spaarzaam te gebruiken – het scheert een laag van de schijf af, wat betekent dat u het niet te snel hoeft weg te dragen.

De Chefs Choice Trizor XV Model 15 elektrische puntenslijper wordt gedekt door een garantie van drie jaar.