Kun Je Gekookte Aardappelen Invriezen?

Aardappelen zijn geweldig. Daar bestaat geen twijfel over. Wat de problemen ook zijn, er is geen probleem dat zo groot is dat het niet kan worden opgelost met een royale portie koolhydraten.

Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn rauwe aardappelen volkomen veilig om te worden geschorst. Dat is de reden waarom er zo’n groot deel van het gangpad van de vriezer is gewijd aan bevroren frites en andere soorten van deze groente. Maar hoe zit het met gekookte aardappelen? Kunnen ze worden ingevroren?

In grote lijnen is het antwoord ja. En een zeer populaire soort gekookte curry is duidelijk de gekookte aardappel. Dit soort curry is de perfecte aanvulling op bijna elke maaltijd en is een veel gezondere keuze dan een aantal van de andere soorten aardappelen die er zijn.

Maar kun je ze schorsen?

Ja, dat kan je zeker, en zou je uitleggen hoe. Als je dus gekookte aardappelen over hebt van een maaltijd, lees dan verder om manieren te ontdekken om ze te bewaren voor toekomstig gebruik.

Hoe Gekookte Aardappelen Te Bevriezen?

Sinds we hebben vastgesteld, kun je gekookte aardappelen invriezen, en het is volkomen veilig om dat te doen. In feite kan het niet alleen veilig zijn, maar het is ook heel gemakkelijk om te doen en een geweldige manier om huishoudelijk afval te verminderen. Dus laten we eens kijken naar alles wat je moet doen.

Welnu, om te beginnen is het eerste dat u hoeft te doen de aardappelen klaar te maken om te koken. Om dit te doen, moet u uw aardappelen en een zachte borstel nemen en ze vervolgens onder koud stromend water schrobben om al het vuil te verwijderen.

Je moet dan de aardappelen schillen om ogen of blauwe plekken te verwijderen, en ze vervolgens hakken als je ervoor hebt gekozen om grotere aardappelen te gebruiken. Gebruik je een kleinere aardappelsoort, dan zijn deze bereid om te koken.

U moet precies dezelfde methode volgen die u gewoonlijk zou uitvoeren om gekookte aardappelen te koken en ze vervolgens af te laten koelen.

Als je aardappelen gaar zijn, moet je ze een ijsbad geven om ze sneller af te koelen. Was de aardappelen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Spreid de worst uit over de bakplaat en leg de bakplaat vervolgens ongeveer twee uur waterpas in de vriezer. Nadat de aardappelen zijn gedroogd, kunt u de bakplaat in de vriezer verwijderen en de koekenpan vervolgens naar een vriezerbestendige, luchtdichte container verplaatsen.

Deze extra stap lijkt misschien nutteloos, maar het voorkomt dat de aardappelen aan elkaar plakken tijdens het invriezen en maakt ze gemakkelijker te gebruiken als je ze wilt eten.

Nadat je de container met de aardappelen hebt gevuld, moet je een label aan het deksel van de container toevoegen met de datum van invriezen er duidelijk op geschreven. Sluit de container en plaats deze in de vriezer, klaar voor als u de aardappelen in de toekomst wilt gebruiken.

Hoe Gekookte Aardappelen Te Ontdooien?

Terwijl ongekookte aardappelen een vrij lange houdbaarheid hebben, als je aardappelen kookt, zul je gezegend zijn als ze een week meegaan voordat ze bederven.

Gekookte aardappelen kunnen dof worden en je wilt ze misschien niet vaker dan één keer per week eten, maar dat is prima, want het is mogelijk om de restjes in te vriezen om verspilling te voorkomen.

Na het invriezen zijn gekookte aardappelen tot 4 weken houdbaar in de vriezer. Laten we, met dat in gedachten, eens kijken hoe je je aardappelen ontdooit wanneer je klaar bent om ze op te eten.

Zoals met veel voedsel dat kan worden ingevroren, is het ontdooien van gekookte aardappelen opmerkelijk eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is de container met worst die u eenvoudig uit de vriezer haalt en in de koelkast plaatst.

Doe dit de avond voordat u de aardappelen wilt gebruiken, aangezien het een paar uur kan duren voordat uw aardappelen op deze manier zijn ontdooid.

Als u besluit de aardappelen te hakken voordat u ze invriest, hoeft u de aardappelen ook niet te ontdooien, het is mogelijk om ze gewoon direct te koken.

Als de aardappelen ontdooid zijn, voeg je ze toe aan een gerecht dat bijna gaar is. Je wilt de aardappelen niet koken om een buitensporige hoeveelheid tijd te krijgen, omdat ze hierdoor drassig kunnen worden, dus je moet ze laat genoeg zetten zodat ze de tijd hebben om door te warmen, maar niet om in brij te veranderen.

Eenmaal opgewarmd zijn je aardappelen klaar om van te genieten.

Aspecten Om Te Overwegen

Hoewel gekookte aardappelen zowel invriezen als ontdooien een eenvoudig proces is, zijn er enkele dingen die u moet overwegen voordat u besluit dit te doen.

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is het feit dat de consistentie van deze aardappelen zal veranderen als ze eenmaal zijn ingevroren.

De textuurverandering is niet enorm, maar groot genoeg om het te kunnen detecteren, dus als je gevoelig bent voor de textuur van voedsel, dan is dit waarschijnlijk niet de beste beslissing voor jou.

Als alternatief kunt u ervoor kiezen de aardappelen in te vriezen, maar de manier waarop u ze kookt wijzigen nadat ze zijn ontdooid.

Er zijn talloze verschillende gerechten waaraan je gekookte aardappelen kunt toevoegen, dus als je allergisch bent voor veranderingen in textuur, moet je de aardappelen misschien toevoegen aan een gerecht waarin dit minder opvalt.

Bovendien moet u overwegen of u de aardappelen al dan niet mag indikken na het koken, maar voor het invriezen. Zoals we al zeiden, hoeven gesneden aardappelen niet te worden ontdooid voordat ze aan een gerecht worden toegevoegd, waardoor ze eenvoudiger te gebruiken zijn.

Daarom, als je minder gedoe wilt bij het gebruik van de gekookte aardappelen die je hebt ingevroren, moet je overwegen de aardappelen in stukjes te snijden voordat je ze invriest.

Overzicht

Kortom, ja, gekookte aardappelen zijn in te vriezen en ze smaken best goed als ze ontdooid zijn. Er zijn een paar kleine aanpassingen aan de textuur van de aardappelen als ze eenmaal zijn opgehangen, maar niets dat opvalt als de aardappelen aan een recept zijn toegevoegd.

Daarom, als je te veel gekookte aardappelen hebt gekookt en de restjes niet verloren wilt laten gaan, is invriezen de beste manier om de houdbaarheid van je gekookte worst te verlengen.