Beste Espressopoeder. Waarom Het In Je Kruidenkast Zou Moeten Staan

Je hoeft niet te geloven dat instant espresso korrels de beste manier zijn om al je koffie te zetten. We gaan echter onze nieuwste obsessie, instant-espressopoeder, delen. Hoewel je espressopoeder niet zult vinden in je plaatselijke coffeeshop, kan het in veel zoete en hartige recepten worden gevonden. Als het nog niet in de ingrediëntenlijst staat, zal het je misschien verbazen dat je een theelepel van dit spul kunt toevoegen om je recept nog beter te maken.

Wie wist dat de krachten van espresso sterk genoeg waren om alles wat het aanraakte te verbeteren? Oh ja, elke koffiefan ooit! Lees verder voor meer informatie over espressopoeder, hoe je het maakt en de instructies om het te maken. We hebben ook aanbevelingen voor het beste espressopoeder dat vandaag beschikbaar is.

Wat Is Espressopoeder?

In tegenstelling tot wat je zou denken, is espressopoeder niet hetzelfde als gemalen espresso. Espressopoeder is in feite een donkerdere en meer geconcentreerde oploskoffie. In tegenstelling tot dat koffieproduct, gebruiken de meeste mensen het echter niet om te brouwen, omdat het helaas een vrij zwak kopje maakt. Het is echter de moeite waard om te hebben. Maar leg later meer uit over het waarom.

Espressopoeder wordt op dezelfde manier geproduceerd als oploskoffie. Espressobonen worden fijngemalen, gebrouwen en gedroogd. Vervolgens worden de koffiebonen fijngemalen en vervolgens gedroogd. Dit poeder wordt vervolgens verpakt en naar u verzonden. Het kan in alles worden gebruikt, van chocoladedesserts tot recepten voor barbecuesaus om de koffiesmaak te verbeteren.

Kanttekening: we hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat de espressobonen waaruit dit poeder is gemaakt niet anders zijn dan de gemiddelde koffieboon. Ze worden zo genoemd omdat de eerste stap bij het maken van dit poeder het brouwen van espresso is, waarschijnlijk met een zeer donkere Italiaans geroosterde boon, en dat het meer geconcentreerd is dan je typische koffiepoeder.

Korte samenvatting: het beste espressopoeder

Roasty Rankings: Onze Keuze Voor Het Beste Espressopoeder

King Arthur Baking Company Espressopoeder

Ons eerste aanbod aan espressopoeder is afkomstig van King Arthur Baking Company, een meelbedrijf dat 100 procent eigendom is van werknemers en het oudste is in de Verenigde Staten.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Het is geen verrassing dat King Arthur bekend staat om het maken van hoogwaardige voedingsproducten voor het bakken. King Arthur beweert dat chocolade zal glanzen als je een theelepel espressopoeder toevoegt.

Hoewel MedagliaOros-espressomix in poedervorm een beetje prijzig is, heeft het de voorkeur van veel chef-koks.

Deze intens donker gebrande koffie is gemaakt van een melange van Italiaanse espressokoffies. DOro beweert dat deze Joe dubbel geroosterd is. Dit resulteert in meer uitgesproken, herkenbare effecten en een rijke, klassieke koffiesmaak.

Dit merk is niet alleen voor bakken. Je kunt het ook gebruiken om thuis een kopje espresso te zetten. Voeg gewoon een theelepel van het geconcentreerde koffiepoeder toe aan zes ons hete melk of water. Onmiddellijke goedheid.

Vergeet niet om Ferrara te overwegen als u op zoek bent naar een versie van espressopoeder die goed werkt in al uw bakrecepten! Het merk, opgericht in 1892, is marktleider op het gebied van zoetwarenproducten, dus u weet dat dit een koffiepoeder is waarop u kunt vertrouwen.

Ferrara’s instant espresso combineert Braziliaanse, Colombiaanse en Ecuadoraanse koffiesoorten. Het zou geen verrassing moeten zijn, aangezien Ferrara een Italiaans bedrijf is dat bonen tot donkere perfectie roostert voordat ze worden gedroogd en verpakt. Het is ook vrij van gluten en GGO’s!

Wil je dit spul eens proberen, maar heb je niets om het aan toe te voegen? Geen zorgen! Ferraras heeft een recept dat je hier kunt vinden. Het straalt dit ingrediënt echt uit!

Caffe DVitas instant joe heeft alle authentieke espresso-aroma’s waarnaar u op zoek bent, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel brouwen als bakken.

Deze bonen zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Er zullen geen transvetten, gehydrogeneerde oliën of gluten zijn. Gebruik dit koosjer-vriendelijke, in de VS gemaakte poeder in al je favoriete recepten voor het bakken van chocolade (als je wachtte op een excuus om chocoladetaart te eten, dan is dit het!). Of schep een theelepel in heet water voor gebruik in uw speciale drankjes, zoals lattes of cocktails met koffie!

Anthonys Biologische espressopoeder is speciaal ontworpen om te bakken, dus haal het eruit als je dat nieuwe recept voor een kantoorfeestje probeert dat je op Pinterest tegenkwam.

Dit biologische poeder is gemaakt van hoogwaardige arabicabonen. We houden ervan dat het glutenvrij is, maar nog beter dan dat is het feit dat het de smaak van elk chocoladerecept kan verbeteren zonder het te overheersen met een sterke, onderscheidende koffiesmaak.

Als je een beetje ongerust bent over het toevoegen van de notoir bittere smaak van espresso aan je favoriete zoete lekkernijenbeslag, hebben we goed nieuws: DeLallos instant-espressopoeder geeft je alle gebrande koffiesmaak die je zoekt zonder onaangename bitterheid.

Met dit poeder kun je heerlijke Dalgona-koffie maken. Dus, als je op de een of andere manier de slagroomkoffietrend hebt gemist toen deze al vroeg over sociale media verspreidde, spring dan nu op de kar en gebruik DeLallos instant Joe om het te doen!

Tips Om Te Proberen

We hebben al gezegd dat espressopoeder een schokkend veelzijdig ingrediënt is, maar we zijn tot nu toe niet in detail gegaan over alle dingen waarmee het goed mengt! Dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop koks espressopoeder in hun recepten gebruiken. We hopen dat deze je zullen inspireren om een pot in je eigen keuken te hebben!

Laten We Beginnen Met De Zoete Dingen

Chocoladeachtige gebakken goederen

We hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen dat vrijwel elke chocolade-espresso- of koffiekoppeling een match made in heaven is – op dit moment weet vrijwel iedereen dat! Bean Box combineert bijvoorbeeld hun bonen met chocoladerepen, terwijl tal van andere merken met chocolade omhulde koffiebonenvariëteiten aan hun productlijnen hebben toegevoegd. In dit tempo, waarom zou onze favoriete cafeïnehoudende drank niet ook zijn weg vinden naar onze chocoladegebakken producten?

Deze recepten kunnen worden aangevuld met espressopoeder. Het brengt bittere smaken naar voren en balanceert de intense zoetheid. Maak je geen zorgen over de koffiesmaak die je dessert overheerst; het toevoegen van slechts een beetje van de poedervormige Joe zal je chocoladetaart niet in een koffiecake veranderen. Het maakt de mokka-smaken alleen maar intenser en luxer.

Warme cacao, smoothies en cocktails

Het gebruik van espressopoeder op deze manier is wat onconventioneeler dan bakken, maar het is niettemin net zo lekker.

Dit is de perfecte manier om koffiesmaak aan je drankje toe te voegen, maar je wilt geen vloeibare espresso of drip brew gebruiken. Een scheutje espressopoeder kan java-goedheid in je mok brengen zonder het watergehalte te verhogen of zo intens te zijn als een volledige shot.

Nu Voor De Hartige

Smoors, Chili en Stoofpot

Er zijn tal van betrouwbare recepten die je instrueren om je vlees te smoren in een vloeistof op basis van koffie of chocolade. En in veel gevallen betekent dit het toevoegen van een beetje espressopoeder. Het idee is om complexiteit toe te voegen aan de smoor of bouillon en, op zijn beurt, het resulterende gerecht. Maar maak je geen zorgen; de toevoeging van diepte en frisheid kost je niets in smaak. Uw vlezige voorgerechten zullen geen vreemde hints van koffie bevatten.

Op Biefstuk

We weten dat dit misschien gek klinkt, maar het gebruik van espressopoeder in je dry rubs is ongelooflijk. Dit geheime ingrediënt voegt een rijke, rokerige smaak toe en geeft extra diepte aan het gerecht. Het speelt goed met cayennepeper en geeft ook de buitenkant van de biefstuk een rijke donkerbruine kleur. Nee, je New Yorkse strip zal niet smaken als je ochtendkoffie.

Sauzen en dressings

Espresso-aroma’s en espresso zijn niet alleen voor het ontbijt. De salade met een vinaigrette die je geniet als lunch of de gegrilde kip bedekt met barbecuesaus die je voor het avondeten eet, kan ook profiteren van espressopoeder.

Espressopoeder voegt een verrassend hartige toon en een vleugje smaak en energie toe aan saladedressing. En in zelfgemaakte barbecue- of steaksauzen zorgt een theelepel of twee van het spul voor extra hartige diepte, verbetert het de rokerige tonen van de sauzen en creëert het een smaak die zo rijk is dat al je kookgasten dolgraag willen weten wat je geheim is.

Kruiden of finishing touch

In deze categorie kun je je een beetje laten meeslepen. Espressopoeder is perfect als je iets extra’s wilt toevoegen aan wat je maakt. Het espressopoeder kan worden gebruikt om granola en geroosterde noten te maken. Bovendien combineert het prachtig met nootachtige smaken.

Als alternatief kunt u het poeder op dezelfde manier gebruiken als mensen over het algemeen zeezout gebruiken. Het kan worden gebruikt als garnering voor desserts (probeer citroensorbet!). Of op salades. Een klein beetje ervan kan de smaak van je gerechten echt versterken. De rijke koffiesmaak van espresso zal waarschijnlijk prominenter zijn wanneer het op een van deze manieren wordt gebruikt, maar dat is niet per se een slechte zaak.

Veel Gestelde Vragen

Kun Je Het Brouwen?

Technisch gezien is het mogelijk om een theelepel espressopoeder te mengen met heet water om een warme kop te maken die bij je ontbijt past. Sommige producten werken beter dan andere voor het maken van brouwsels.

Raden we je aan om elke keer dat je je mok met heet water vult een pot met espressopoeder van je koffieplank te pakken? Nee. Het heeft de neiging om een erg slappe kop koffie te zetten. Deze producten kunnen behoorlijk duur zijn in vergelijking met hoeveel je krijgt. Het is niet erg als je er maar een klein beetje van gebruikt om te koken. Maar als je het elke dag gebruikt om te brouwen, is het snel op.

U kunt uw geld beter uitgeven aan hele koffiebonen of gemalen koffie en op de ouderwetse manier zetten. Maar als je erop staat om de instant Joe-route te volgen, gebruik dan gewone oploskoffie in plaats van espressopoeder.

Is Het Hetzelfde Als De Espresso Fijn Gemalen?

Nee ! Dit is een veel voorkomende misvatting.

Espressopoeder is ontworpen om op te lossen. Het kan zich meer gedragen als gewone kruiden zoals kaneel. Het is gemaakt van gedroogd koffiedik en vervolgens in poedervorm. Dit proces geeft de espresso een veel fijnere textuur en laat hem volledig oplossen.

Gewone espresso lost niet op, dus je krijgt niet het beoogde smaakprofiel, en wat je ook maakt, het heeft waarschijnlijk een vreemde, korrelige textuur.

Dit betekent echter niet dat je espressopoeder niet kunt vervangen door gewoon espressopoeder of koffiedik. Hoewel we het niet aanbevelen, kunt u gewone grondsoorten gebruiken, zolang ze maar zeer, zeer fijngemalen zijn.

Is oploskoffie op dezelfde manier mogelijk?

Ja, dat kan. Maar zoals we eerder al zeiden, net zoals oploskoffie meestal beter is om te drinken, is instant-espresso beter om te koken.

Maar als u niet naar het espressopoeder wilt springen of er gewoon geen bij de hand hebt, kunt u oploskoffiepoeder vervangen. Als je oploskoffie gebruikt, is de vuistregel om 50 procent meer van deze korrels te gebruiken dan espressopoeder, maar proef terwijl je gaat om te bepalen wat het beste werkt voor jou en het gerecht.

Waarschuwing: Instantkoffie kan een sterkere smaak hebben dan espressopoeder. Het kan ook zuurder zijn of meer bittere tonen hebben, vooral als het in grote hoeveelheden wordt gebruikt. Desalniettemin werken veel recepten ongelooflijk goed met oploskoffie; bekijk er hier een aantal!

Zelf Espressopoeder Maken?

Ja , dat kan! Het is vervelend en tijdrovend. Maar als je je zorgen maakt over de oorsprong van je bonen en of ze ethisch en duurzaam zijn geproduceerd, is het maken van je eigen bonen de perfecte oplossing. Het is een stuk eenvoudiger om informatie over de herkomst en productie van hele koffiebonen te vinden dan voor reeds vervaardigd espressopoeder.

Wat je nodig hebt

  • Restjes fijne koffie/espresso gemalen*
  • Bakplaat
  • Spatel
  • Burr koffiemolen, vijzel en stamper
  • Luchtdichte container
  • Oven

*We raden aan om een donkere branding te gebruiken, hoewel je waarschijnlijk weg kunt komen met een medium-donkere. Lichter gebrande koffie geeft je niet dezelfde textuur of hetzelfde smaakprofiel als Dark Joe. Het maakt niet uit welk gebraad u kiest om te gebruiken, zorg ervoor dat het goed gemalen is voordat u met het proces begint.

Het proces

  1. Begin met het bewaren van de espressodrab van je laatste brouwsel. Zorg ervoor dat ze relatief vers zijn, want elke mufheid zal zich vertalen in je poeder, en dat willen we niet.
  2. Verwarm je oven voor op 77 C. Als de temperatuur van je oven niet laag genoeg is, kun je de laagste stand gebruiken.
  3. Terwijl de oven opwarmt, gebruikt u de spatel of een lepel om het koffiedik op een vlakke, gelijkmatige laag op een bakplaat te verdelen. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, raden we aan om de bakplaat af te dekken met folie. U kunt deze stap echter ook overslaan. Houd er rekening mee dat hoe meer koffiedik je gebruikt, hoe meer espressopoeder je krijgt. Espressopoeder is ongeveer een jaar houdbaar, dus doe niet gek.
  4. Nadat de oven is verwarmd, plaatst u het terrein in de oven. Laat ze daar ongeveer een uur liggen. Controleer ze regelmatig. Als ze er droog en knapperig uitzien, weet je dat het tijd is om ze te verwijderen.
  5. Laat de koffie afkoelen in de oven. Gebruik dan, om de koffie tot een uniform poeder te malen, een koffiemolen met een zeer fijne maaloptie (of een vijzel en stamper, als je een beetje meer ouderwets bent).
  6. Schep het poeder vervolgens in een kleine, luchtdichte bus. Zorg ervoor dat u de container labelt met de datum waarop deze is gemaakt, zodat u weet hoe lang hij in uw kast zal blijven staan. Dit is het! Je eigen zelfgemaakte espressopoeder.

Afsluiten

Espressopoeder maakt misschien een mooie kop koffie, maar het behoort tot onze essentiële ingrediënten voor het bakken van zoete chocoladesnoepjes of het opkloppen van hartige sauzen. Zorg ervoor dat je de volgende keer dat je je koksmuts opzet een pot met espressopoeder bij de hand hebt.

  • Koffie feiten

    Ontdek waarom uw espresso misschien niet genoeg crema heeft en wat u eraan kunt doen!

  • Koffie Feiten

    Wanneer je een macchiato bestelt bij een koffieketen, is de kans groot dat je een suikerachtige, mogelijk karamel-y latte-achtige drank krijgt. Maar dit is niet de echte macchiato. Lees verder om meer te weten te komen over de macchiato, de variaties en hoe je hem kunt bestellen.

  • Koffie Feiten

    We hebben de perfecte drank die je zelfs in de heetste maanden energie geeft. Het is koudgeperste espresso!

  • Koffie feiten

    U wilt geld besparen op drankjes op basis van espresso door ze thuis te maken. Maar weet je niet zeker of je de traditionele shotpuller of de moderne pod moet nemen? Lees verder voor het volledige overzicht van Nespresso vs Espresso om erachter te komen welke beter is voor uw thuisbrouwbehoeften.

  • Koffie feiten

    Leest je nieuwe bio “ISO een oppepper”? Mogelijk heeft Roasty de perfecte match voor jou. Vind je nog lang en gelukkig met deze gewaagde recepten voor espressodranken.