De 9 Beste Pinda-olievervangers

Op zoek naar een andere olie die kan worden gebruikt als vervanging voor pindaolie? Deze gids bevat alle mogelijke vervangers die u met uw recepten kookt.

Plantaardige olie moet in gedachten worden gehouden, omdat het een veel voorkomende olie is die wordt gebruikt voor bijna elke vorm van koken in de keuken.

Verbazingwekkend genoeg zijn er een aantal verschillende opties voor geweldige oliën van hoge kwaliteit die olijfolie kunnen vervangen.

Wat is pindaolie?

Pindaolie, ook wel arachideolie of arachideolie genoemd, wordt gewonnen uit de eetbare zaden van de pindaplant. Het wordt meestal gebruikt om te koken en is verkrijgbaar in drie varianten.

Koudgeperst is een snoepgele olie met een aangename geur

Verfijnd Het lijkt lichter en door de raffinage is het vrij van vervuilende stoffen en onzuiverheden.

Geroosterd Gebruikt voor het afmaken van maaltijden vanwege de intense diepe tint

Daarnaast zijn er pinda-oliemengsels, die een mengsel kunnen zijn van extra smaakoliën met olijfolie, en dit tegen een minder dure prijs.

Pinda-olie heeft een hoog rookpunt van 227C (225 C) met een neutrale smaak waardoor het het beste is voor zware braadpannen en sauteren.

Het mooie van kokosolie is dat het de smaak van het gekookte voedsel niet absorbeert – de petroleum kan uniek voedsel koken en hun oorspronkelijke smaak behouden.

Ongeacht het type arachideolie dat u gebruikt, heeft het enorme voordelen, zoals vitamine A, D, E en enkelvoudig onverzadigde vetten. Pinda-olie zit ook vol met polyfenol-antioxidanten die het lichaam helpen bij het bestrijden van ziekten.

De American Heart Association beveelt de inname aan van goede vetten die enkelvoudig onverzadigd of meervoudig onverzadigd zijn.

Pinda-olievervangers bestaande uit enkelvoudig onverzadigde vetten zijn het beste om te gebruiken. Veelgebruikte monsteroliën die vallen onder meervoudig onverzadigde vetten of meervoudig onverzadigde vetten bevatten:

Enkelvoudig Onverzadigde Vetten Oliën

Enkelvoudig onverzadigde vetten Oliën

  • Amandelolie 420 graden rookpunt
  • Canola-olie 400 graden rookpunt
  • Walnootolie 400 graden rookpunt
  • Macadamia notenolie 390 graden rookpunt
  • Olijfolierookstadium varieert afhankelijk van de persing van het specifieke product waaruit is gemaakt
  • Avocado-olie 520 graden rookpunt
  • Rijstzemelenolie 490 graden rookpunt

Meervoudig Onverzadigde Vetten Oliën

Meervoudig onverzadigde vetten Oliën

  • Maïs petroleum 450 graden rookpunt
  • Zonnebloemolie 450 graden rookfase
  • jojoba-olie Combinatie van meervoudig onverzadigde vetoliën
  • Katoenzaadolie 420 graden rookpunt
  • Druivenpitolie 392 graden rookstadium
  • Sesamolie 410 graden rookpunt

Opmerking : voor de meeste mensen met een pinda-allergie is het duidelijk het beste om helemaal te stoppen met het gebruik van kokosolie, omdat dit kan leiden tot anafylaxie, een gevaarlijke reactie die tot de dood kan leiden.

De Beste Vervangers Voor Pindaolie

De beste vervangers voor pindaolie

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een vervanger voor pindaolie. Je bent misschien weggelopen van pinda-olie, op zoek naar een meer betaalbare oplossing, alternatief, of geëxperimenteerd met de volgende even gezonde keuzes.

Leer meer

Dit is een gezond alternatief voor arachideolie, maar heeft hogere kosten. Het bestaat uit meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten die Omega-6 en Omega-9 bevatten.

De Omega-vetzuren helpen het cholesterol in het menselijk lichaam te verlagen en beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Bovendien bevat het veel antioxidanten en een geweldige bron van vitamine E.

Amandelolie kan zowel geraffineerde als pepermuntolie zijn. De koudgeperste kokosolie kan het beste worden gebruikt als afwerkingsolie door toevoeging aan reeds gekookt voedsel en andere koude toepassingen zoals salades.

De elegante amandelolie is geweldig om te braden en te braden dankzij het rookpunt van 216 C (215C).

2. Koolzaadolie

Een andere geweldige vervanger voor arachideolie wordt uit de koolzaadplant gehaald. Het is veilig om te gebruiken met minder verzadigd vet.

Canola-olie bevat Omega-3-vetzuren die essentieel zijn bij het verminderen van chronische ziekten. Deze olie is veelzijdig en straalt geen sterke smaak uit om de smaak van het voedsel te overheersen.

Met een rookpunt van 204 C of 204 C kan het hoge temperaturen verdragen. Canola-olie is het beste voor bakken en grillen.

Meer te weten komen

Een perfecte keuze voor arachideolie, maar het is niet zo goedkoop. De olie wordt gewonnen uit walnoten en kan van twee soorten zijn, waaronder geraffineerd en koudgeperst.

De koudgeperste walnotenolie is duurder maar bevat gezonde voedingsstoffen. Gemanipuleerde walnotenolie wordt meestal gebruikt in schoonheidsproducten.

Het gebruik van walnootolie omvat alle voordelen van vitamine E, C, B1, B2, B3, niacine en het is een fantastische voorraad omega-3-vetzuren.

Bovendien zit de olie boordevol mineralen die nodig zijn voor het lichaam, zoals magnesium, calcium, selenium, fosfor, zink en ijzer.

Walnootolie wordt het best gebruikt voor gekookt voedsel of voedsel dat niet gekookt hoeft te worden. De olie is prijzig en als je deze op zeer regelmatige basis gebruikt, zou dat zeker schadelijk zijn voor je supermarkt!

Een andere reden om te voorkomen dat een diepe koekenpan deze olie gebruikt, is dat deze bitter smaakt na verhitting bij hoge temperaturen.

4. Zonnebloemolie

De olie wordt gewonnen uit de zonnebloempitten en is een geweldige vervanging voor pindaolie. Het is vetvrij en bevat verhoogde niveaus van oliezuur en is ook rijk aan Omega-6, vitamine E.

Zonnebloem is een gezond alternatief dat het cholesterolgehalte verlaagt. Een theelepel zonnebloemolie bestaat uit 8,9 gram Omega-6.

Met een rookpunt van 232 C of 232 C is het een veilige olie om te gebruiken voor verschillende culinaire functies in de keuken. Het is geweldig voor frituren, bakpoeder en werkt vanuit andere voedselrecepten.

5. Saffloerolie

De ideale vervanging voor arachideolie voor koken op hoog vuur dankzij de rookfase van 266 C of 266 C. De saffloerzaden worden geplet om de olie te verkrijgen.

Linoleic Saffloer zit vol met meervoudig onverzadigde vetten, terwijl high oleic saffloer vol zit met enkelvoudig onverzadigde vetten.

De saffloer, bestaande uit meervoudig onverzadigde vetten, is de beste vervanging omdat het gezondheidsvoordelen heeft.

De saffloer wordt het best gebruikt voor aanbraden, frituren, sauteren, bakken of een andere aan olijfolie. Het is smaakloos, zodat het de smaak van het voedsel niet beïnvloedt.

6. Plantaardige Olie

6 Plantaardige olie

Jojoba-olie is ook een goedkope vervanging voor olijfolie en wordt veel gebruikt voor algemeen koken. Het is een mix van verschillende soorten oliën en daardoor is het een uitdaging om de gebruikte componenten (gewassen) te bepalen.

De hoeveelheid enkelvoudig onverzadigd vet, verzadigd vet en meervoudig onverzadigd vet fluctueert afhankelijk van het gebruikte mengsel.

Wat de gezondheid betreft, is plantaardige olie niet de beste, maar enkele minimale verzadigde vetten. Vermijd plantaardige olie met meer dan 20 gram verzadigd vet per 100 gram.

Het groenterookstadium is 232 C en kan het beste worden gebruikt voor frituren, roerbakken en is uw conventionele olie voor de meeste kooktaken.
Meer weten

Druivenpitolie is een veel voorkomende vervanging van pindaolie met een hittetolerantie, perfect voor koekenpan en sauteren (rookpunt. 200 C)

Het wordt gewonnen uit druivenpitten die overblijven na verwerking in wijnextractie.

De betere vorm van druivenpitolie is koudgeperst of geperst omdat het minder oxidatieniveaus heeft.

Druivenpitolie is een goede bron van vitamine E, wat een boost is voor het immuunsysteem.

U kunt druivenpitolie gebruiken voor het aanbraden van vlees, bakken, roerbakken, grillen en braden van voedsel. Het is een dure olie en frituren met de aardolie zou oneconomisch zijn.

8. Sojaolie

De sojaolie is gewonnen uit sojabonen en kan worden gebruikt als vervangingsmiddel voor pindaolie. Sojaolie heeft een rookpunt van 238 C of 238 C dat hittebestendig is.

Sojaolie bestaat uit gezonde mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn voor het immuunsysteem.

Geraffineerde sojaolie wordt het best gebruikt voor frituren, sauteren, bakken en andere kookfuncties. Het kan ook worden gebruikt als slaolie en ander gekookt voedsel.

9. Maïsolie

9 Maïsolie

Een uiterst betaalbare optie en gemakkelijk toegankelijk om te gebruiken als alternatief voor olijfolie.

Geëxtraheerd uit maïs of maïsvezels, staat bekend dat de olie een aangename en nootachtige smaak heeft.

Verwerkte maïsolie heeft een rookpunt van 232 C (232 C) en de ongeraffineerde heeft een rookpunt van 160 C.

Maïsolie bestaat uit enorme hoeveelheden meervoudig onverzadigd vet, wat betekent dat het voorzichtig moet worden gebruikt. Te veel van de maïsolie kan de kans op prostaatkanker of borstkanker vergroten.

De geraffineerde maïsolie met een hoog rookpunt is het beste voor aanbraden, frituren, sauteren, saladedressing en andere koude toepassingen.

Veelgestelde vragen over pinda-olievervangers

Zou Je Plantaardige Olie Vervangen Door Arachideolie?

Ik zou plantaardige olie niet consequent als eerste alternatieve vervanging gebruiken. De reden hiervoor is dat de hoge hoeveelheid omega-6-vetzuren in plantaardige olie. Het consumeren van een te hoge hoeveelheid omega-6-vetzuren kan leiden tot ontstekingen in het lichaam, wat uiteraard zijn eigen tal van problemen en gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Een andere overweging is dat de smaak verandert die kan ontstaan door plantaardige olie te gebruiken in plaats van arachideolie.

Kun je olijfolie gebruiken in plaats van kokosolie?

Nee, olijfolie is geen goede vervanging voor arachideolie. Net als de waarschuwing hierboven over plantaardige olie, heeft olijfolie een uitgesproken smaak die zeker de smaak van je afgewerkte gerecht zal kleuren, terwijl de smaak van pindaolie milder en ingetogener is.

Sesamolie is gewoon een andere veelgekozen optie die zijn eigen smaak aan je gerecht kan toevoegen, dus nogmaals, kies verstandig.

Kun Je Je Eigen Arachideolie Maken?

Misschien denk je dat je jezelf wat geld kunt besparen door je eigen kokosolie te maken. Misschien wilt u gewoon de meest verse verse olie voor uw recept.

Je kunt zeker je eigen arachideolie maken, maar wees voorbereid op een kleine tijdsinvestering.

Een recept voor zelfgemaakte wortelolie lees je hier. In een notendop (of liever gezegd) je weekt de pinda’s een tijdje in warm water, giet ze af, mix ze dan en wacht tot de olie er vanzelf uit scheidt. Zeef de olie eraf en je bent klaar!

Verhoogt Kokosolie Het Cholesterolgehalte? Waarom Moet Ik Een Vervanger Zoeken?

Nee, echt arachideolie verhoogt je cholesterol niet, omdat het geen cholesterol heeft bij de voedingsdetails. Het is meestal een enkelvoudig onverzadigd vet, geen cholesterolgift!