Keramische Versus Stalen Messen - Wat Is De Betere Optie?

In de volgende gids is het de bedoeling om keramische versus stalen messen te vergelijken om meer belangrijke feiten tussen de messen te verliezen. De twee materialen zijn de meest gebruikte materialen om keukenmessen te maken.

Keramische messen variëren van stalen messen afhankelijk van de scherpte, duurzaamheid, prijs, slijptechnieken en nog veel meer.

Beide messen hebben een geweldige prestatie uit de keuken maar ook de voor- en nadelen van de messen stellen je in staat om een beslissing te nemen.

Het belangrijkste onderdeel van het mes is je lemmet en daarom heb je een kwalitatief keukenmes nodig met het juiste lemmetmateriaal.

Stalen messen zijn grotendeels onderverdeeld in chroommetaal, roestvrij staal, gelegeerd staal, koolstofstaal, enz. De keramische messen bestaan uit het zirkonium en aluminiumoxide.

Ik weet zeker dat je een roestvrijstalen mes in je keuken moet hebben en nu ben je aan het kijken of keramische messen echt de hype waard zijn.

Laten we de keramische versus stalen messen vergelijken om de sterke en zwakke punten van elk soort mes vast te stellen.

Leer meer

Keramische messen zijn gemaakt van zeer hard keramiek dat een combinatie is van zirkoniumoxide. Het wordt drooggeperst om een vaste substantie te maken en vervolgens geslepen om een scherp keramisch mes te leveren.

De messen hebben een hardheidsschaal van Mohs in 8.5, waardoor het een van de zwaarste materialen is, afgezien van diamanten.

Pluspunten

  • Vereist minder verscherping omdat ze hun scherpte gedurende lange intervallen behouden
  • Roestbestendig
  • Niet-geleidend, gebruik geen elektriciteit!
  • reageerde niet met zure voedingsproducten

Nadelen

  • Moeilijk om vertrouwd te raken, heeft een expert nodig
  • Enigszins prijzig
  • Minder veelzijdig
  • broosheid

Leer meer

Stalen messen kunnen worden gemaakt van koolstof, ijzer, titanium en meer materialen, waardoor de hardheid en duurzaamheid variëren.

Ze zijn extreem veelzijdig, zoals opgemerkt in de keuken, toegankelijk als een hulpprogramma, koppelen, verdelen, gekarteld, enz. voor verschillende functies van snijden.

Pluspunten

  • De messen zijn flexibeler
  • Eenvoudig zelf te slijpen
  • Betaalbare prijs

Nadelen

  • Houd de scherpte niet lang vast en vereist routinematig slijpen

Keramische versus stalen messen: verschillen

Een kwaliteitsmes biedt scherpte, geweldige prestaties, flexibiliteit en uithoudingsvermogen, en deze messen verschillen in dergelijke facetten.

Duurzaamheid

Keramische messen zijn duurzamer als ze goed worden beheerd. Ze kunnen zelfs zonder slijpen gedurende een lange periode worden gebruikt en zijn niet gevoelig voor corrosie en roest.

Het enige dat de duurzaamheid van keramische messen bedreigt, is het snijden van sterkere of harde items. Ook kan het laten vallen van de messen op de vloer hun levensduur verkorten.

Stalen messen kunnen ook jaren meegaan, vooral bij het snijden van voedsel, zoals groenten en fruit. De messen moeten regelmatig worden geslepen, maar dat maakt ze niet minder duurzaam.

Als u de messen laat vallen, breekt het mes dat ervoor zorgt dat u mes.

Verscherping & Scherpte

Door de unieke materialen van dit lemmet hebben stalen en keramische messen verschillende slijptechnieken nodig.

Het keramische lemmet is geslepen met een diamanten stofgecoat wiel. Nadat het keramische mes is geslepen, kan het de scherpte voor een zeer lange periode behouden zonder opnieuw te slijpen.

Het slijpen van keramische messen vereist een vakman of breng het naar de fabrikant of dealer om te slijpen.

De scherpte van metalen messen is zeer scherp als ze nieuw zijn. Na een paar weken worden de messen bot en moet je ze opnieuw slijpen.

Een hoonstaaf/staal helpt de scherpte van dit stalen mes te behouden en een wetsteen kan na verloop van tijd worden gebruikt om de randen te slijpen.

Iedereen kan stalen messen slijpen, in tegenstelling tot keramische messen die een professional nodig hebben.

Prijzen

De keramische messen hebben een hogere prijs, maar dit komt omdat ze allemaal high-end zijn.

Stalen messen zijn er in vele soorten die variëren van low-end messen, middle en high-end messen. Dit zorgt voor een diversiteit aan roestvrijstalen messen met betaalbare prijzen van verschillende topmerken.

Veelzijdigheid

Als je geïnteresseerd bent in flexibiliteit, zitten er geen keramische messen tussen. Keramische messen kunnen sommige snijtaken goed uitvoeren, vooral de geplande.

Stalen messen zijn zeer veelzijdig, waarbij de meeste keukenmessen van staal zijn gemaakt. Stalen messen zijn verkrijgbaar in alle vormen voor verschillende snijtaken en voor alle doeleinden.

Een set kan uit verschillende messen bestaan voor bijna alle stekdoeleinden.

Houd daarnaast rekening met het voordeel van het mes dat je plukt.A . niet-gekarteld randmes kan een verschil maken in wanneer en waar je het gebruikt.

Roest

Keramische messen zijn roestbestendig omdat ze niet van metaal zijn gemaakt.

Stalen messen zijn kwetsbaar voor roest als ze worden achtergelaten onder omstandigheden die leiden tot roesten.

Geuren

Keramische messen zijn niet-poreus, wat betekent dat het mes de geuren van het ene voedsel naar het andere niet zal overbrengen. Als je uien of pittige ingrediënten vermindert, verwijdert een snelle spoeling de geuren volledig in tegenstelling tot stalen messen.

Gewicht

Keramische messen zijn lichter waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn. Dit betekent niet dat de messen niet in balans zijn, ze geven een stevig gevoel bij het snijden met alle messen.

Eén ding om te begrijpen over keramische messen is dat wanneer ze vallen, ze kunnen worden geruïneerd.

Stalen messen zijn dikker dan keramische messen, maar ze klaren het werk. Het gewicht zorgt voor een goede balans in het mes en handvat voor een efficiënte snijervaring.

Zorg

Goed onderhoud kan zelfs minder duurzame producten verlengen. Om te garanderen dat keramische messen lang meegaan, is het goed om te voorkomen dat harde dingen zoals diepvriesproducten worden doorgesneden.

Bovendien moeten de messen zorgvuldig worden beheerd en voorkomen dat ze op de grond vallen.

Direct contact met metalen platen kan de processor beschadigen.

Keramische messen reinigen met de hand is de beste optie, omdat ze niet vaatwasmachinebestendig zijn.

Stalen messen zijn gemakkelijk te onderhouden en in tegenstelling tot keramische messen kunnen ze zelfs als ze vallen niet snel worden beschadigd.

Roestvrij staal is vatbaarder voor roest, dus een goede opslag zonder dat roest nodig is.

Reiniging kan zowel door de vaatwasser als door de messen met de hand te wassen. Regelmatig slijpen om de scherpte op peil te houden is essentieel voor constant snijwerk.