Hoe Koude Koffie Te Zetten. Makkelijk Thuis Koud Brouwen Recept
Hoe te brouwen?

Basis Cold Brew Coffee-recept

2 Kaneel Honing Iced Latte

Een warme kop koffie in de ochtend is de beste manier om de dag te beginnen. Wat doe je als het warm is en je geen koffie wilt drinken?

Cold brew koffie is een optie.

Een gekoeld glas of glazen pot gevuld met koude koffie, geserveerd met ijs is de beste manier om te gaan.

EERSTE DINGEN EERST

Voordat we je leren hoe je cold brew maakt, moeten we waarschijnlijk een heel belangrijke vraag beantwoorden: wat is cold brew?

Laten we beginnen met uit te leggen wat cold brew eigenlijk is. Hoewel het gekoeld over ijs kan worden geserveerd, is het geen ijskoffie . Het verschil tussen de twee drankjes is de manier waarop ze zijn gemaakt. Cold brew is gemalen koffie die lange tijd in water is geweekt. IJskoffie is gewoon druppelkoffie die over ijs wordt gegoten.

WAAROM COLD BREW GEBRUIKEN?

Deze koude koffiedrank is verfrissend en verfrissend op warme zomerdagen.

HOE MAAK JE KOUD BROUWEN

Je Zal Nodig Hebben:

  • 1 kopje grof gemalen koffie
  • 3 1/2 kopjes water
  • Ijs
  • Grote bak met deksel
  • Werper
  • Met mesh gevoerde stof

WERKWIJZE

Stap 1:

Combineer uw koffiedik en water in een grote container met deksel. We raden aan om hele koffiebonen vers gemalen te gebruiken, maar voorgemalen koffie is ook prima.

Stap 2:

Roer de gemalen koffie even door zodat het koffiedik gelijkmatig in de gefilterde koffie wordt verdeeld.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Stap 3:

Doe het deksel op je koffie-watermengsel en zet de container in je koelkast om te trekken. Idealiter zou het daar 12 uur tot een hele dag moeten zitten, maar weet dat hoe langer je de koffie laat trekken, hoe beter het zal zijn.

Stap 4

Als je koffie een tijdje in de koelkast heeft gestaan, is het tijd om hem te zeven. Leg je met gaas gevoerde doek over de opening van je kan en giet je mengsel erover om de koffie eruit te filteren.

Zorg ervoor dat je deze stap langzaam en voorzichtig doet – je wilt geen druppel van je geliefde koude brouwsel verliezen.

Stap 5:

Nu heb je twee opties. Je kunt het recept hier stoppen, het koffieconcentraat in een glas gevuld met ijs schenken en genieten maar!

Of, als de drank naar uw smaak te sterk is, kunt u deze verdunnen met water, room of beide totdat u de gewenste sterkte heeft bereikt.

GENIETEN VAN!

En daar heb je het! In slechts een paar eenvoudige stappen zet je thuis cold brew koffie. Experimenteer gerust met je brouwsel – probeer het misschien met je favoriete notenmelk of een gearomatiseerde siroop – en wie weet? Misschien ontdek je wel je nieuwe favoriete drankje.

Houd er rekening mee dat je niet het hele cold brew-concentraat in één keer hoeft op te drinken (wat je niet zou moeten doen gezien het hoge cafeïnegehalte), maar je kunt het maximaal twee weken in de koelkast bewaren, zodat je ervan kunt blijven genieten.

Instructies:

    1. Meng gemalen koffie met water in een grote kom.
    2. Laat het mengsel 12-24 uur in de koelkast rusten (hoe meer hoe beter).
    3. Zeef de koffie door een met gaas beklede doek.
    4. Neem een glas ijs en geniet.
    5. Neem een glas koffie en voeg een beetje water toe om het sterker te maken.

Alternatieve Manieren Om Cold Brew Te Maken

Onderdompeling Koude Brouwers

Koude brouwers in onderdompelingstijl zijn de meest voorkomende, net als de hierboven genoemde OXO. Hierdoor blijven water en grond langer met elkaar in contact.

Sommige immersiebrouwers, zoals de Franse pers, kunnen worden gebruikt voor zowel warme als koude brouwsels. Sommige zijn ontworpen om een van de twee te doen.

Filtron en Toddy Cold brew-instrumenten werken op dezelfde manier als het OXO-model, in die zin dat het apparaten in de vorm van een emmer zijn die bovenop een karaf zitten voordat ze er uiteindelijk in leeglopen. Er zijn ook staafmixers in potstijl.

Deze brouwers hebben geen karaf nodig om in te legen en gebruiken verschillende filtratiemethoden om u een schone kop te geven. Deze categorie omvat de French Press, Coffee Gator Cold Brew Kit en Mason Jar.

Mason Jar-methode

Als je niet geïnteresseerd bent in een specifiek toegewijde koude brouwer, is de mason jar-methode een populaire MacGyver-achtige oplossing. De materialen die je nodig hebt, heb je misschien al in huis.

Het enige wat je nodig hebt is een glazen pot en wat fijne kaasdoek. Of, als je al een Franse pers hebt, hoef je je geen zorgen te maken over de kaasdoek.

Voeg eenvoudig de grond en het water toe aan een glazen pot en roer. Het brouwsel wordt vervolgens ongeveer 24 uur gekoeld en je gebruikt de kaasdoek om het terrein eruit te filteren. Je kunt een Franse pers gebruiken om het brouwsel uit te schenken en te filteren, net zoals je normaal zou doen.

Als u niet veel geld aan uw bedrijf wilt uitgeven, is dit een geweldige optie. koud brouwsel. Of als u uw Franse pers het hele koude brouwproces hebt gebruikt en liever niet buiten gebruik bent voor dagelijks brouwen, dan is dit de juiste keuze.

Cold Drip Brewers

Je hebt waarschijnlijk een grote, wetenschappelijk-lab-achtige koude brouwer gezien in je plaatselijke coffeeshop. Deze zijn populairder voor winkelinstellingen vanwege hun prijs, uiterlijk en moeilijk niveau; sommige mensen kopen ze echter wel voor thuisgebruik.

Druppelbrouwers dompelen het koffiedik niet onder in water, maar laten het water weglopen. In plaats van het water door het terrein te laten stromen, wordt het water langzaam in de grond gebracht en stroomt het in de container. Over het algemeen heeft deze methode de neiging om koffie te produceren met een lichter, schoner mondgevoel dan brouwers met onderdompeling.

De Yama Coffee Tower is verreweg de meest populaire koude druppelaar. De god! Cold Brew Coffee Maker is een voorbeeld van een die toegankelijker is voor de thuismarkt. Het is nog steeds een beetje ingewikkelder dan brouwers met onderdompeling, omdat je je bonen moet voorbevochtigen en de instructies moeilijk te volgen kunnen zijn.

Geautomatiseerde Koude Brouwer

Wees niet ontmoedigd als de gedachte om 14-18 uur vooruit te plannen voor je koffie belachelijk lijkt. Er is een oplossing: automatische koude brouwers.

De meest populaire (en beste) keuze is de Cuisinart DCB-10 7-kops brouwer. Het duurt tussen de 25 en 45 minuten om je koffie te zetten, afhankelijk van hoe sterk je hem wilt. De belangrijkste trekpleister hier is snelheid en gemak.

Hoewel het brouwsel niet zo lekker is als de langzame brouwers die we hebben genoemd, is het niet slecht en bespaart het je een hoop tijd. Voor de beste resultaten raden we aan om de vetgedrukte instelling gedurende 45 minuten te gebruiken en indien nodig te verdunnen.

Koud Brouwen?

Koud Brouwen Filteren

Er zijn veel manieren om cold-brew te filteren, zoals je misschien al besefte. De meest voorkomende is een gaasfilter (stof of metaal) dat als onderdeel in het brouwgereedschap zelf is gebouwd. Veel tools hebben de mogelijkheid om een extra papieren filter te gebruiken.

We raden aan om papieren filters te gebruiken als je de voorkeur geeft aan lichtere, schonere koffie. Ze zullen ook eventuele korreligheid verminderen.

Kegelvormige papieren filters zijn ook handig als je een Coffee Gator Cold Brew Kit, French Press of French Press gebruikt om hetzelfde profiel te bereiken. Deze gebruik je naast de reguliere kaasdoek of French press filtratie.

Verhoudingen En Metingen

Er is niet één standaardverhouding voor cold brew koffie. Als zodanig zijn er veel aanbevelingen. We hebben ontdekt dat een verhouding tussen koffie en water van 1:8 voor de meeste mensen een goed begin is.

Als je weet dat je de voorkeur geeft aan een mooi, sterk concentraat, dan kun je beginnen met een verhouding van 1:5 (wat ongeveer is wat we gebruikten). Het is belangrijk dat u deze verhouding verandert in plaats van de brouwtijd drastisch te verlengen, anders riskeert u overextractie.

Nu is de water-tot-grondverhouding niet de enige waarmee u te maken krijgt. Omdat koud brouwen een concentraat creëert in plaats van een kant-en-klaar brouwsel, is de standaardpraktijk om het te verdunnen zodra je het hebt gebrouwen.

Sommige mensen kiezen ervoor om dit na het brouwen met water voor de hele karaf te doen. Anderen doen het per kopje met water of melk. We raden een verhouding van 1:2 aan van koffie tot verdunner over ijs (60 ml tot 120 ml). U kunt echter een verhouding met een hogere verdunning gebruiken als u niet van ijs houdt of als uw brouwsel bijzonder sterk is.

Heet Bloeiend Koud Brouwsel

Als je een fan bent van de complexiteit van hot brews en de zachtheid van cold brews, dan is hot blooming misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Bevochtigende of bloeiende koffie is een gangbare praktijk voor elke zetmethode.

Om dit te doen, heb je alleen kokend water nodig (genoeg om het terrein volledig nat te maken) en ijswater. U kunt dezelfde verhouding als gewoonlijk gebruiken of met een hoger waterpercentage gaan, maar zoals gewoonlijk is 1:8 een goed begin.

Het grootste deel van het water moet worden gekoeld, terwijl ongeveer 30% het moet koken (aanbevelingen variëren van 98 tot 93% C). We raden u aan om met een lagere temperatuur te beginnen en de temperatuur vervolgens gaandeweg te verhogen. Je hebt voldoende heet water nodig om het terrein nat te maken, maar lang niet genoeg om het onder te dompelen.

Hoe je dat doet

  • Giet het verwarmde water gelijkmatig over het terrein, laat het weken maar dompel het niet onder
  • Wacht 30 seconden
  • Giet onmiddellijk de gekoelde koffie om het terrein onder te dompelen
  • Roeren
  • Koel gedurende 14-20 uur (minder tijd bij kamertemperatuur, meer bij koelen)
  • Mix en geniet

Het is belangrijk op te merken dat door heet water op het terrein te brengen, u ook de zuurgraad of helderheid verhoogt, wat voor sommigen een probleem kan zijn.

Meest Gestelde Vragen

Wat Is De GEMAKKELIJKSTE Manier Om Cold Brew Te Maken?

In onze ervaring is de gemakkelijkste manier om cold brew te maken met een Mason Jar en French Press, vooral als je ze al bij de hand hebt. U kunt ervoor kiezen om een extra papieren filter te gebruiken, maar dat hoeft niet. Je kunt alles gewoon in de pot doen en opzij zetten op je aanrecht of in je koelkast.

Als het tijd is om het te filteren, hoef je het alleen maar in de Franse pers te gieten en de zuiger in te drukken en je bent klaar om te gaan. Doe alles terug in de weckpot. Bewaar het in je koelkast.

Deze methode is populair onder koffiedrinkers omdat er weinig tot geen extra apparatuur voor nodig is. Bovendien is het opruimen minimaal en is het persproces veel sneller dan bij andere methoden.

Is Er Een Betere Manier Om Cold Brew Te Maken?

Het vinden van de beste manier om te brouwen hangt af van uw persoonlijke smaak. De meeste smaakverschillen zijn te wijten aan de verhoudingen die je gebruikt, dus de sterkte van het brouwsel en wat op dat vlak het beste voor je is, is volledig afhankelijk van je voorkeuren.

Het filter dat je gebruikt is een andere belangrijke factor. Op dit vlak geven we er de voorkeur aan om er meer dan één te gebruiken om echt het volledige potentieel van het brouwsel te krijgen. Dus, ongeacht welke brouwmethode je kiest, laat het brouwsel door een papieren filter lopen voordat je het drinkt om het knapperigste, meest verfrissende brouwsel te krijgen.

Hoe Houd Je Cold Brew Koel?

Het is belangrijk om te onthouden dat cold brew-concentraat de houdbaarheid kan verkorten door alles te verdunnen, niet alleen de portie die je drinkt. Cold brew-concentraat kan tot 7-10 dagen in de koelkast worden bewaard. Een voorverdund koud biertje gaat echter maar zo’n 3 mee.

Hier leest u hoe u het meeste uit uw cold brew-concentraat haalt. Als de karaf een bovenkant heeft, is dit een perfect acceptabele manier om dingen te doen. Sommige hebben geen top.

Er zijn een paar opties als dat het geval is. Kies voor een budgetkeuze met een glazen pot of grote waterfles (NIET PLASTIC). Dit zijn waarschijnlijk zowel de beste als handigste opties. Je kunt elk type kruik gebruiken.

Ten slotte, terwijl je koude brouwsels op kamertemperatuur kunt maken, moet je het in de koelkast bewaren .

Hoe Lang Duurt Het Om Cold Brew Te Maken?

Zoals we hierboven hebben vermeld, kan het maken van een koud brouwsel tussen de 14 en 20 uur duren. Als het op kamertemperatuur wordt gebrouwen, kost het minder tijd, en het brouwen in de koelkast duurt langer (maar levert naar onze mening een beter resultaat op).

Om deze reden maken de meeste mensen hun koude brouwsels in bulk, zodat ze ongeveer een week voorraad kunnen hebben zonder opnieuw te hoeven brouwen. Over het algemeen vermindert deze praktijk de totale tijd die u besteedt aan het bereiden van uw koffie, vooral als u afkomstig bent van handmatig brouwen.

Er zijn echter automatische brouwers die de klus in minder dan een uur kunnen klaren.

Welke Koffie Moet Je Gebruiken Voor Cold Brew?

Eerlijk gezegd zal zowat elke vers gebrande en gemalen koffie het prima doen als koud brouwsel. Dit is een van die technieken waarbij koffie van topkwaliteit niet nodig is om een goed brouwsel te maken.

Desalniettemin hebben we enkele aanbevelingen als u echt het meeste uit deze methoden wilt halen. Ten eerste MOET alle cold brew grof gemalen zijn. Dit is echt niet onderhandelbaar; als je het fijn maalt, wordt het brouwsel vies.

We raden een medium tot licht gebrande espresso aan. Donker gebrand, vooral in het espressogebied, zal het brouwsel zwaarder laten aanvoelen en het verfrissende effect verminderen. Een medium-donker gebraad kan echter ook een goede optie zijn als je echt van chocolade- of nootachtige smaken houdt.

Fruitige smaken uit Latijns-Amerikaanse of Afrikaanse regio’s zijn goede opties voor herkomst. Bekijk hier ons volledige artikel hierover voor enkele specifieke merkaanbevelingen.

Genieten van!