Peruaanse Koffie. Tips Voor Kopen, Brouwen En Braden

Peruaanse koffie wordt vaak begraven onder de concurrentie van de vele koffiegeobsedeerde Zuid-Amerikaanse buren.

Maar de waarheid is dat de koffie uit Peru al tientallen jaren zowel in kwaliteit als kwantiteit groeit. U zult genieten van een zachte, milde kop koffie die gemakkelijk te drinken is, of u nu probeert te ontspannen, werken of ’s ochtends opstaat.

Hier is hoe we Peruaanse koffie bekijken.

BESTE KEUZE

Onhandige Geit Fairtrade Premium

Dit is een van onze favoriete koffies. Ze bieden speciale koffie en zijn 100% Fairtrade-gecertificeerd. Hun Peruaanse selectie is van karamel en zoete chocoladesmaak. Klinkt heerlijk.

Moet Feiten Weten Over Peru-koffie

Peru is niet de enige koffiecultuur met zijn unieke wendingen.

Dit zijn enkele van de meest fascinerende feiten over koffie die in het land van de Inca’s wordt verbouwd.

Geschiedenis Van Peruaanse Koffie

Koffie werd voor het eerst naar Peru gebracht in de 18e eeuw en de erfstuk Typica-variëteit werd al snel de meerderheid van de koffieplant die in het hele land werd verbouwd.

Peru was tegen het einde van de 20e eeuw niet concurrerend op de koffiemarkt vanwege een gebrek aan infrastructuur en verwerkingstechnieken. Dit probleem is een probleem waarmee veel koffieproducerende landen over de hele wereld tegenwoordig worden geconfronteerd (we kijken naar jou, Papoea-Nieuw-Guinea!). Het is een probleem dat leidt tot een gekmakende inconsistentie in kwaliteit en dat potentiële kopers massaal kan wegjagen.

Jarenlange guerrillaoorlogen en een sterke focus op cacaogewassen hebben het infrastructuurprobleem alleen maar verergerd. Dit heeft het moeilijk gemaakt om echt potentieel voor koffielandbouw te realiseren. Deze problemen werden nog verergerd door het feit dat de koffieprijzen in de jaren negentig kelderden.

Peruaanse koffieboeren zijn echter, samen met andere landen die door de crisis zijn getroffen, uit hun graven opgestaan en herbouwd wat verloren was gegaan.

De wederopbouwbeweging heeft zich gericht op het verbeteren van de koffiekwaliteit door gebruik te maken van het onbenutte potentieel van de bodem en het klimaat van Peruaanse koffieboeren.

De betrokkenheid van de overheid en de begeleiding en ondersteuning van particuliere groepen hebben geholpen om richting en vaart te geven aan het rehabilitatieproces en hebben geholpen om de koffiesector nieuw leven in te blazen. Peruaanse bonen worden nu zelfs als wereldklasse beschouwd (samen met de andere keuzes op deze lijst).

Je kunt hier een geweldige analyse horen van de toestand van de recente geschiedenis van koffie in Peru.

Peruaanse Koffiekenmerken

Als je je ooit hebt afgevraagd, is Peruaanse koffie goed? U kunt er zeker van zijn dat deze koffie de beste op de markt is.

De meeste Peruaanse koffiebonen hebben de neiging om zacht en aangenaam te zijn met een milde zuurgraad en een lichte body. Het is de definitie van een goede Zuid-Amerikaanse koffie. Desalniettemin zijn ze allesbehalve flauw, met opwindende smaakprofielen die van het ene gewas tot het andere kunnen verschillen, maar die allemaal een genot zijn voor de zintuigen.

Organisch, Zegt U?

Zoals het geval is in veel vergelijkbare landen met een meer traditionele vorm van landbouw, is een groot deel van de Peruaanse koffie altijd biologisch verbouwd. Het was niet vanwege een certificering, maar omdat ze in het begin geen toegang hadden tot chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen.

Er is nu veel gecertificeerde Peruaanse biologische koffie op de markt dankzij zowel importeurs als exporteurs die de tijd hebben genomen om ervoor te zorgen dat de boerderijen voldoen aan de biologische normen.

Coöperaties

Deze stijging in de hoeveelheid gecertificeerde biologische, Fairtrade en anderszins certificeerbaar ethische koffie is ook grotendeels te danken aan de opkomst van coöperaties die de kleinere boerderijen hebben geholpen om veel eerlijkere prijzen voor hun bonen te krijgen.

Deze coöperaties worden gevormd volgens het oude principe van kracht in aantallen. Ze omvatten nu tot een kwart van de kleine boeren. Hierdoor kunnen ze een fatsoenlijke behandeling en een eerlijk loon eisen voor al hun harde werk.

En natuurlijk is het goede nieuws voor ons allemaal die van buiten naar binnen kijken, dat deze toename van kwaliteitsmethoden leidt tot bonen van hogere kwaliteit!

Grote Teeltregio’s En Hun Bonen

Er zijn veel soorten Peruaanse koffiebonen. Het kunnen mildere en omvangrijkere opties zijn, maar ook heldere, levendigere keuzes.

De grote hoogten, het tropische klimaat en de vruchtbare grond betekenen allemaal dat Peru gewoonweg geweldig is in het verbouwen van koffie, dus zelfs hun meer alledaagse gewassen kunnen kanshebbers zijn voor je ochtendcuppa.

Dit zijn de belangrijkste koffiegebieden en de bonen die ze produceren.

Urubamba-bonen

Urubamba-bonen, de naam die wordt gebruikt voor koffie die in het zuiden van Peru wordt verbouwd in de buurt van beroemde locaties als Machu Picchu en Cusco, staan bekend als de marktnaam. De bonen uit de Heilige Vallei worden meestal nat verwerkt en hebben een heerlijk aroma.

Chanchamayo Bonen

Bonen worden meestal nat verwerkt. Ze hebben een lichte tot medium body en een milde tot heldere zuurgraad. Ze worden ook vaak op zeer grote hoogte gekweekt en zijn vaak biologisch.

De smaak van Chanchamayo-koffie is rijk en verfijnd. Het is medium-bodied en gemakkelijk te drinken. Het heeft een rijker, nootachtig en helder, zoet, citrusachtig aroma dat aanhoudt van de eerste geur tot de bevredigende afdronk.

Een kopje koffie uit deze regio is zo evenwichtig als maar kan.

Eervolle Vermeldingen

Terwijl Peru bruist van kwaliteitskoffies, zijn er bonen die meer opvallen dan andere

Quechua-koffie

Een koffie die een specifieke schreeuw verdient, is Quechua-koffie uit de afgelegen Puno-regio van Peru. Waarom? Omdat het de beste kwaliteit koffie ter wereld is! Serieus, het won de prijs met die naam op de Global Specialty Coffee Expo in Seattle!

Quechua-koffie komt uit een regio met ernstige koffieproblemen en waar veel boeren hun winkels sluiten vanwege de moeilijkheid om winst te maken. in de regio geteeld kan worden.

Capis-koffie

Een andere koffie die we hier moeten noemen, is Capis-koffie. Net als Kopi Luwak, Black Ivory en andere koffiesoorten, wordt deze java geproduceerd door onverteerde koffiebonen te oogsten uit de uitwerpselen van de neusbeer, een beestje dat verwant is aan de Noord-Amerikaanse wasbeer. Koffie is een duur, mestminnend, zeldzaam goed dat alleen beschikbaar is voor de meest rijke koffiesnoepjes. We bedoelen liefhebbers.

De Huidige Staat Van De Peruaanse Koffie-industrie

De huidige vooruitzichten voor de koffiewereld in Peru lijken rooskleurig, aangezien de koffie-industrie van het land een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt in de richting van zowel een gezonde productie als bonen van hoge kwaliteit.

Peru heeft meer dan 100.000 koffieboeren. Veel van deze boeren produceren traditionele, in de schaduw geteelde Arabica-bonen, die snel een gerespecteerd product op de internationale markt worden.

Veel van deze kleine boeren die op kleine schaaltjes koffie drinken, verwerken hun koffie nat met behulp van een infrastructuursysteem dat de kwaliteit van de bonenproductie in de natie heeft verbeterd sinds de donkere dagen van de koffiecrisis.

De extra opkomst van koffiecoöperaties heeft gezorgd voor een dramatische verandering in de hoeveelheid geproduceerde biologische en Fairtrade koffiebonen.

De Peruaanse koffieproductie is de afgelopen jaren met grote sprongen gegroeid. Dit maakt het een sterke concurrent voor Brazilië en Colombia, beide koffieproducerende reuzen.

Peruaanse Koffiebonen: Waar Te Koop

Als al dit gepraat over hoe geweldig hun koffie is, je je afvraagt waar je Peruaanse koffie kunt kopen, dan nemen we je dat niet kwalijk. Voordat je echter zomaar een oude zak bonen oppakt, wil je weten welke Peruaanse koffiemerken goede zijn.

We hebben een lijst samengesteld met onze topkeuzes voor Peruaanse koffie.

Union Coffee werkt volgens een Direct Trade-model en vormt sterke relaties met kleine boeren in belangrijke koffieteeltregio’s. Deze koffiebonen worden geproduceerd door 36 kleine boerderijen genaamd Chirinos in het noorden van het land.

Chirinos teelt een mix van Bourbon-, Caturra- en Typica-bonen in een zeer compostrijke grond, die vervolgens gewassen wordt. Dit levert een unieke en zoete koffie op. Het is een geweldige keuze voor diegenen die hun koffie liever met melk drinken. In het kopje krijg je volop zoete smaken zoals rode appel, sticky toffee en frambozenjam. Het werkt ook prima als filterbrouwsel.

Deze kleine braadpan is een favoriet geworden. Ze hebben een uitstekende lijn speciale bonen zoals Hondurese en Ethiopische Sidano. Al hun braadstukken zijn 100% Fair Trade gecertificeerd.

Deze 100% Arabica-melange komt van hoog in de Andes, de regio’s Puno en Tambopata. Koffie in de schaduw komt hier vaker voor, omdat de planten vaak in de schaduw staan. Dit maakt het een veel zoeter smakende variëteit. Clumsy Goat heeft deze selectie speciaal gemaakt voor luie ochtenden, met smaken van walnoot, karamel en melkchocolade om je zachtjes wakker te maken.

Bij de door een familie gerunde koffiebrander van Devon draait alles om de handgemaakte touch. Ze roosteren hun bonen met de hand in kleine hoeveelheden. Er worden alleen 100% Arabica-bonen verkocht, en sommige bonen zijn geselecteerd vanwege hun unieke smaak.

Wijzig je koffieabonnement en voeg anderen toe aan hun lijst met single origin bonen of espressomelanges.

Deze mix van Bourbon-, Caturra-, Mundo Novo- en Typica-variëteiten wordt geteeld aan de rand van beschermde natuurgebieden op hoogtes tot 1890m. Na de oogst ondergaan de bonen een ongewoon fermentatieproces in stevige houten tanks gemaakt van Romillero-bomen. Dit levert een zachte, heerlijke kop koffie op met smaken van karamel en gebakken appels.

Koppelen: De Beste Manier Om Peruaanse Bonen Te Roosteren En Te Brouwen

Koppelen De Beste Manier Om Peruaanse Bonen Te Roosteren En Te Brouwen

Als je een doe-het-zelf-koffie-expert bent, wil je waarschijnlijk zelf wat Peruaanse bonen roosteren, en we hebben enkele tips over hoe je met deze bonen om kunt gaan om je op weg te helpen.

Roosteren

Allereerst een korte opmerking over het maken van uw eigen blend .

Deze koffies zijn mild en kunnen in verschillende koffiemelanges worden gebruikt.

Dat gezegd hebbende, of je nu je eigen melange maakt of deze heerlijke single origin op zichzelf laat staan, Peruaanse bonen zijn over het algemeen uitstekende kandidaten voor een medium of zelfs donker gebrand, met hun subtiliteit die in staat zijn om de meer intense diepten van de donkerder brandproces.

De zeer gerespecteerde Cafe Tunki-bonen, die in het vorige gedeelte werden benadrukt, zijn donker gebrand, maar niet te veel. Het donker branden gebeurt op een niveau dat de smaakprofielen en bloemige aroma’s naar voren brengt.

Brouwen

Peruaanse bonen zijn veelzijdig. Hun zachte, bescheiden smaakprofiel maakt ze perfecte kandidaten voor een groot aantal brouwopties. Onze officiële suggestie voor deze zachte bonen is om een donkere branding te nemen en deze te gebruiken voor een druppelkoffie, Chemex of een andere filteroptie, of ga voor een espresso.

Peruaanse koffie is gemakkelijk te drinken en kan desgewenst met melk of room worden gezet.

Disfruta De Tu Caf, Amigo Mo! ( Geniet Van Je Koffie, Mijn Vriend! )

Dus, als je ooit merkt dat je Machu Picchu beklimt, onthoud dan dat je naar een van de beste koffieproducerende landen op grote hoogte ter wereld kijkt.

Peruaanse koffiebonen zijn licht gezoet met citrusachtige, bloemige, nootachtige en chocoladesmaken. Deze koffie houdt je tevreden, bij welke gelegenheid dan ook.

Overweeg ook om het bericht te delen. Het zou zeer gewaardeerd worden!