Het Geheim Om Je Koffie BETER Te Laten Smaken Dan Een Barista

Hoe vaak is uw gedachte herhaald: waarom smaakt mijn koffie nooit zo goed als die van mijn barista?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, smaakt barista-koffie niet hetzelfde als vanwege hun training. Het is niet omdat de apparatuur die wordt gebruikt om koffie te zetten duurder is dan een Duitse auto.

Nee.

Het is makkelijk. Ik ga de geheimen delen om thuis altijd heerlijke koffie te maken.

Waarom Smaakt Koffie Altijd Beter In Een Coffeeshop?

Iedereen die thuis goede koffie wil zetten, heeft dit ervaren. Je probeert en probeert en probeert het dan opnieuw om thuis geweldige koffie te maken die net zo goed smaakt als wat we krijgen in de plaatselijke coffeeshop, caf of cafeïnebar.

En we falen. steeds weer!

Het is niet dat ons thuisbrouwsel niet goed is. Het is gewoon niet zo goed als een uit een coffeeshop.

Op sommige dagen kan het voelen alsof ons doel om een koffie te maken die net zo goed is (of de hemel verhoede beter!) misplaatst is; dat je een verloren zaak bent.

Iedereen herinnert zich het moment dat we die nieuwe espressomachine kochten. Onze harten waren gevuld met zo’n belofte toen we het uit de doos haalden.

En toch laat het ons steeds in de steek. Nog een keer. En opnieuw.

Die dure koffiebonen die je 30 mijl uit de weg hebt gereden om na een lange dag op het werk goed te krijgen, ze zijn duidelijk niet zo goed als geadverteerd.

Toch vraag je je af, welke heerlijke donkere vloeibare magie zou de lokale barista ermee maken?

En hoe zit het met die dure maalschijf die je hebt gekocht? Wat doet het eigenlijk eigenlijk om de koffiesmaak te verbeteren?

Ik ken die gedachten. Ik heb die gedachten gehad. Ik heb ze verbannen. Hoe weet je hoe dat moet?

Het geheim van mijn succes werd gevonden in mijn eigen leven.

Ik ben hier om je te vertellen dat je thuis koffie kunt maken die net zo goed, zo niet beter smaakt dan de koffie van je favoriete barista. Dit is wat ik zelf heb gezien.

Het geheim van het brouwen van koffie van wereldklasse is niet wat je denkt dat het is

Het lijkt misschien alsof de experts achter die grote commerciële machines in je plaatselijke koffiebar deel uitmaken van een soort geheim genootschap of dat ze een speciale training hebben gevolgd waar je gewoon geen toegang toe hebt.

Maar dat is het niet.

Het gaat niet alleen om dure (of luxe) koffieapparatuur.

Het gaat er niet om urenlang te leren op een professionele baristaschool.

Dit is een heel eenvoudig concept dat u al kent.

Ga met mij op reis en ik laat je zien hoe je elke dag koffie van betere dan barista-kwaliteit maakt.

Luister goed en je zult je nooit meer verslagen voelen door de lokale barista.

Bekijk onze video om erachter te komen waarom koffie zo zuur smaakt.

First Things First Is De Basis Van Geweldige Koffie

Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je espresso probeert, maar het is niet mijn eerste. Laten we gewoon de basis doornemen.

Laten we ervoor zorgen dat we op dezelfde lijn zitten over de fundamentele dingen die nodig zijn om dat heerlijke, cafeïnehoudende vloeibare goud te maken.

U kunt me vertrouwen. Ik weet het en jij dit. Dus wees alsjeblieft aardig voor me.

Stichtingen

  • Kwaliteitsbonen
  • Een weegschaal
  • Een braammolen (niet zeker of je een goede braammolen hebt, bekijk ze hier)
  • Maal alleen wat je op dit moment echt nodig hebt
  • De bonen worden bewaard in een ondoorzichtige luchtdichte verpakking, uit de buurt van licht, warmte en vocht
  • Je moet weten hoe je goed kunt aanstampen

Ik weet dat deze punten voor de hand liggend lijken, maar voor het geval er een memo was die je over een van deze elementen hebt gemist of misschien ben je er een vergeten, het is de moeite waard om ze in je hoofd door te nemen.

Alles goed doen maar niet het gewenste resultaat?

Hoe U Elke Keer Geweldige Koffie Kunt Garanderen. Enkel. Tijd)

Ik sta op het punt het geheim van geweldige koffie te delen.

Er is een geheim dat je moet weten om thuis geweldige koffie te zetten. Wil je weten wat het is? Ik denk dat het je misschien zal verbazen.

Het is eenvoudiger dan je denkt.

Wat is het?

Het is consequent!

Ik weet dat je waarschijnlijk denkt dat dit antwoord te simpel is, maar luister naar me of riskeer nog 5 jaar slechte koffie te brouwen en te drinken..

Koffiezetten is zowel een kunstvorm als een wetenschap. Maar laten we de nadruk leggen op het wetenschappelijke deel van de dingen. Overal zien we de kunst van koffie: hipster-barista’s en chique koffieautomaten, enz.

Het feit is dat als je denkt aan het zetten van koffie door de ogen van een wetenschapper, ongeacht het type koffiezetapparaat dat je gebruikt, je een lijst met variabelen hebt, en dan heb je de mens (dat ben jij, vriend)

De variabelen zijn je koffiezetter, je koffiebonen, je maalmolen, een weegschaal, watertemperatuur etc etc etc.

Deze kunnen allemaal met consistentie worden gecontroleerd (houd de dingen gewoon hetzelfde)

En dan is er JIJ. De mens.

Mensen zijn inconsequent. (Zie wat ik daar heb gedaan?). JIJ bent de reden voor je slechte koffie, niets anders.

Je zult versteld staan van het verschil dat dit kan maken bij elke kop koffie die je zet.

The Coffee Journal: Een Eenvoudige Manier Om Consistentie Te Garanderen Bij Het Zetten Van Koffie

Laten we praten over hoe u deze uitdaging kunt aanpakken.

De eerste stap die ik wil dat je neemt, is naar je plaatselijke kantoor voor kantoorbenodigdheden gaan of online gaan en een notitieboekje kopen.

Je gaat een koffiedagboek maken.

Ja. Dat klopt, een koffiedagboek.

U kunt specifieke koffietijdschriften/logboeken online vinden.

Dit zal geen plaats zijn waar je je hart uitstort over de uitdagingen van je relatie met je espressomachine of lokale koffiebrander (hoewel je toch je notebook zou kunnen zijn).

En als je zo’n espressomachine had die alles voor je doet, zou je er misschien wel gedichten over willen schrijven!

We gaan aantekeningen maken over wat wel en niet werkt in ons koffiezetproces.

Dit is waar je consistentie gaat omarmen.

Heb je een notitieblok of koffiedagboek? Hier leest u hoe u aan de slag kunt.

Stap 1: Stel Uw Benchmark In

Laten we beginnen.

Kijk hoe je normaal gesproken koffie zet en maak aantekeningen over hoe je het bereidt. De zetmethode die u gebruikt, is van invloed op de manier waarop uw aantekeningen eruitzien, maar vergeet de belangrijke punten niet.

  • Boonsoort en geroosterde dadels
  • Brouwtijd
  • De molen die je hebt gebruikt en de maalinstelling (dit is nauwkeuriger dan alleen maar raden en je maalgraad opsommen)
  • Hoeveel bonen je gebruikt (gebruik een weegschaal)
  • Watertemperatuur (je houdt dit bij, toch?)
  • Watertype (gefilterd versus kraanwater versus speciaal koffiewater ja, het is een ding)
  • Heb je je mok voorverwarmd?

TIP VOOR EXPERTS: Maak tijdens het doorlopen van elke stap aantekeningen van al het andere dat op uw machine kan worden aangepast.

Proef dan de koffie.

En denk na over wat er mis is of in sommige gevallen, het is gewoon wat niet goed is. Er is niets mis, maar je weet dat het beter kan.

Word poëtisch. Schrijf de smaak en geur van koffie op. Geef het een cijfer.

Stap 2: Pas TheGrind Aan

Breng nu één wijziging aan in het proces.

U kunt niet meer dan één kopje tegelijk zetten en u zult nooit weten waarom uw koffie gemiddeld smaakte.

Eén ding tegelijk is essentieel. Maak de maling iets fijner of iets grover. En maak aantekeningen over hoe het nu smaakt.

Het zal bitter smaken als de maling te fijn is. Het zal bitter smaken als het te grof is.

Breng de maling tot een punt waar het voor u zacht smaakt. En maak aantekeningen.

Wil je meer weten over welke maling bij welke drank past? Dit geweldige artikel legt grinds uit. Het is erg handig.

Dit geheime wapen is een geweldige manier om je grinds te verbeteren. )

Stap 2: Brouwtijd

Ok, dus je hebt de maling aangepast en het smaakt een beetje beter!

Volgende brouwtijd.

Uw zetmethode bepaalt de ideale zettijd. Hier is een tabel om u op weg te helpen.

Maar ik laat je weten dat het maar 10 seconden duurt (te snel of langzaam) om de smaak van je brouwsel drastisch te veranderen.

U kunt experimenteren met de tijd om te vinden wat het beste werkt. Pas aan tot je tevreden bent.

En neem het op! Houd het in je achterhoofd. Gebruik het!

Stap 3: Controleer De Watertemperatuur

Volgende watertemperatuur.

Het is dezelfde procedure: meet je watertemperatuur, noteer en proef het.

Pas de volgende keer iets omhoog of omlaag, terwijl u het smaakverschil opneemt (er zal er een zijn)

Hoe warm is te warm? Welke temperatuur brengt de smaak van de boon naar jouw smaak?

Meestal wordt gezegd dat voor espresso de temperatuur 190 tot 91 C moet zijn.

Ontdek welk assortiment voor u geschikt is en maak aantekeningen!

Stap 4 (en Verder).

Een variabele op een bepaald moment aanpassen, vervolgens de resultaten opnemen en doorgaan naar de volgende.

Je kunt dit proces op zoveel variabelen toepassen als je wilt, maar ik raad aan om bij 80/20 te blijven. Dit zijn de variabelen die de grootste verbeteringen opleveren en de minste hoeveelheid werk vergen.

90% van de tijd zijn dit:

  • Boontype en versheid
  • Brouwtijd
  • Maalmaat:
  • Watertemperatuur

Uw Routekaart Naar De Koffiehemel

Hoewel het misschien vervelend lijkt, kun je elke keer dat je het goed doet geweldige koffie zetten.

Je moet de kracht en het potentieel van kleine veranderingen in de smaak van je koffie niet onderschatten. U kunt deze kleine aanpassing proberen en het zal succesvol zijn. Kom dan terug naar deze blog en laat een reactie achter.

Waarom gebruiken de beste barista’s ter wereld anders timers, schalen, thermometers en Duits-achtige efficiëntie tijdens hun brouwsels?

Ze doen dit omdat bij het zetten van koffie de kleine dingen de grote dingen ZIJN

Het gaat erom de goede plek met alle elementen te vinden en ervoor te zorgen dat je ze consequent doet. Dit is je routekaart naar beter dan barista-koffie thuis.