Hondurese Koffie. Merken
Inhoud tonen:

Gezien het perfecte klimaat waar koffie wordt verbouwd, is het geen verrassing dat Honduras ongelooflijke koffie produceert. Het is echter verrassend hoe lang het duurde voordat deze koffie een koffiespecialiteit werd. ?

In deze recensie hebben we zes geweldige Hondurese koffiebonen verzameld die je kunt proberen. Ze zijn er in alle stijlen en smaken, dus je zult zeker een favoriet vinden.

De 6 Beste Hondurese Koffiebonen

Na jarenlang te zijn vergeleken met koffie van andere koffiesoorten met één oorsprong uit Midden-Amerika, zoals Guatemalteekse en Nicaraguaanse koffie, behoren Hondurese koffiebonen nu tot de beste hele bonen ter wereld. Een recente partij koffie van deze herkomst werd op een veiling tegen recordprijzen verkocht.

Het record van Honduras is een duidelijke boodschap aan de producenten van koffiespecialiteiten over zijn unieke positie als topproducerend land.

Blijf lezen over zes verbluffende Hondurese koffiebonen om er zeker van te zijn dat ze de moeite waard zijn om er een topdollar voor te betalen.

Spirit Animal is een gloednieuw bedrijf. Hun constant hoge kwaliteit micro-lots koffie maken golven. Spirit Animal is gevestigd in Honduras en ze kopen speciale koffie uitsluitend van kleine boeren. Het belangrijkste is dat ze altijd Fair Trade-prijzen of hoger betalen, wat cruciaal is om de koffie-industrie te ondersteunen.

De enige manier om echt financieel voordeel te behalen is door te pleiten voor eerlijke koffie, die niet gemakkelijk te verkrijgen is. Helaas is niet iedereen bereid een eerlijk loon te betalen.

Omdat ze alleen de beste bonen van elke oogst betrekken, is elke koffie slechts in beperkte oplage verkrijgbaar . Overweeg dus om je aan te melden voor een abonnement om ervoor te zorgen dat je nooit een spectaculair brouwsel mist. Elke batch wordt geroosterd in Honduras en vervolgens luchtvracht voor optimale versheid.

Bekijk nu hun Catuai & Bourbon-melange, een licht-medium gebrand met tropische smaken van jasmijn, sinaasappelschil en hazelnoot ondersteund met een chocoladeachtige zoetheid en romig mondgevoel.

Deze medium gebrande koffie is een product uit de bekende Marcala streek. Het heeft een rijke smaak en een robuuste body. Het wordt vaak vergeleken met Guatemala voor koffiekwaliteit. Je vindt er dezelfde smaken als andere koffiebonen uit deze regio: melkchocolade en noten. Dit brouwsel heeft echter iets meer karakter dankzij een heldere citroenhit.

Volcanica Coffee staat bekend om het inkopen van enkele van ’s werelds beste koffiebonen. Ze zijn gespecialiseerd in vulkanische oorsprong, waar de grote hoogte en de mineraalrijke grond ideale groeiomstandigheden bieden voor Arabica-koffie. Je kunt op bestelling elke hele koffieboon of vers gemalen kopen.

Deze biologische en Fairtrade gecertificeerde microlotkoffie komt van een eengezinsboerderij in Copn . Het ligt ruim boven de zeespiegel. De koffiebonen zijn van nature met honing verwerkt, waardoor ze een zoet en fruitig smaakprofiel hebben.

De overheersende noten zijn kamperfoelie en thee-achtig citroengras. Heldere smaken worden versterkt door de medium branding. Probeer deze eens te brouwen met een Chemex of Kalita Wave.

Gimme heeft deze gedurfde Hondurese koffie! Gimme’s donkere gebrande smaak is een combinatie van donkere chocolade en geroosterde walnoot. Het heeft ook veel zoetheid. Het is rijk en vol, wat zorgt voor een ongelooflijke espresso. De sterke smaken zijn goed bestand tegen melk, dus het is ook een uitstekende basis voor een latte of café au lait.

De koffiebonen worden verbouwd op een verzameling kleine familieboerderijen in de regio Santa Barbara in Honduras, een gebied dat bekend staat om zijn biodiversiteit en bergachtig terrein. Het klimaat van de regio produceert uitgesproken zoete koffie en geeft de voorkeur aan de Pacas-variëteit, die beroemd is om zijn unieke smaken.

Deze koffie komt ook uit de regio van Santa Barbara, dus je kunt een zoet brouwsel verwachten met de complexe smaken van de Pacas-variëteit. Passenger is een bekende koffiebrander en gecertificeerd B Corporation. Ze hechten zowel aan duurzaamheid als aan kwaliteitskoffie.

Deze micro-lot koffie, geproduceerd door Olvin Moreno, werd verbouwd op een kleine boerderij die een beschermd bosreservaat ondersteunt. Het aroma is rijk bloemig, terwijl de smaken evenwichtig zijn tussen chocoladeachtige zoetheid en zuurgraad van groene appel.

Coava Coffee’s licht gebrande Hondurese koffie is een andere selectie van micropartijen. Deze keer komt het uit de regio Capucas. Coava heeft ijverig gewerkt om de kwaliteit van de koffie te verbeteren, met verbeteringen aan molens, boereneducatie en koffiekwaliteitswedstrijden. De resultaten zijn te zien in de beker.

Dit milde, schoon smakende brouwsel is gemaakt van een combinatie van Catuai, Pacas-variëteiten. Het heeft een unieke smaakcombinatie van sinaasappel, chocolade en hazelnoot. Deze smaken zijn typisch voor de oorsprong, maar de lichte branding hier brengt de heldere citrus meer naar voren.

Hoe De Beste Hondurese Koffiebonen Te Kiezen?

Er zijn veel methoden om de beste single-origin koffiebonen uit een bepaalde regio te identificeren. U kunt zoeken naar beroemde koffiebranders, hoge cuppingscores of prijswinnaars. Het is allemaal legitiem! Maar echt, de beste Hondurese koffie is degene die voor jou het lekkerst is.

Dus ik zeg, zoek naar smaken, braadstukken en variëteiten die je lekker vindt. Lees verder voor meer informatie.

Een Korte Blik Op Hondurese Koffie

Koffie wordt al lang verbouwd in Honduras, maar vanwege de slechte kwaliteitscontrole werd het vooral in melanges gebruikt. Ondertussen wonnen koffiespecialiteiten uit Zuid- en Midden-Amerikaanse koffieregio’s en Jamaicaanse koffie uit de Blue Mountains aan populariteit.

In 2000 werd het Instituto Hondureo del Caf opgericht om de kwaliteit van de koffieproductie in Honduras te verbeteren en in het buitenland te promoten. En de resultaten zijn indrukwekkend.

Er zijn nu bijna 90 miljoen koffiebomen in Honduras, waar tijdens het oogstseizoen 2 miljoen mensen werken. Hoewel koffie in het hele land wordt verbouwd, zijn de zes belangrijkste koffiegebieden Copan en Opalaca, Montecillos, evenals El Paraiso, Comayagua en El Paraiso. Er is ook de gemeente Marcala, de eerste regio die een beschermde oorsprongsbenaming voor koffie heeft gekregen.

Hondurese koffie wordt ingedeeld naar groeiregio en hoogte.

Bonen op grotere hoogte worden als betere kwaliteit beschouwd omdat ze langzamer groeien. Ze zijn daarom smaakvoller en compacter.

De klassen zijn Central Standard (0 9.906 cm boven zeeniveau), High Grown (9.906 cm 11.176 cm boven zeeniveau) en Strictly High Grown (11.176 cm+ boven zeeniveau). Honduras heeft ook classificaties voor Bird Friendly en Shade Grown koffie.

Kijk Naar Braadniveaus En Smaakprofielen!

Net als koffie uit de Dominicaanse Republiek, is Hondurese koffie zeer veelzijdig, met een milde zoetheid en aangename smaken van noten, chocolade en rijp fruit. Je kunt geweldige Hondurese koffie vinden met bijna elk brandniveau en smaakprofiel dat je lekker vindt, dus wees niet bang om iets te proberen.

  • Donkere braadstukken bevatten vaak donkere chocolade, geroosterde noten en smaken van rood fruit.
  • Medium braadstukken zijn rijk aan noten, tropisch fruit en melkchocolade.
  • Licht gebrande koffie behoudt zijn nootachtige kenmerken, maar is helderder en heeft meer fruitige en bloemige tonen.

Rassen En Wat Ze Betekenen

Op dit moment kennen de meeste koffieliefhebbers de Arabica- en Robusta-bonen. Arabica wordt beschouwd als het hogere segment, met zoetere en complexere smaken. Robusta kan duurder en minder moeilijk te kweken zijn, maar kan ook sterker smaken.

Er is meer aan de hand. Er zijn verschillende soorten Arabica, elk met zijn eigen unieke eigenschappen.

Caturra en Typica zijn het populairst, evenals Pacas, Pacas, Catuai, Catuai en Catuai. Deze worden allemaal geteeld in Honduras. U kunt genieten van speciale koffiesoorten, dus probeer verschillende soorten.

Smaak Wordt Beïnvloed Door De Verwerkingsmethode

Als je begint met het kopen van high-end koffie met hele bonen, die ik van harte aanbeveel, zul je merken dat de verwerkingsmethode meestal wordt gespecificeerd. Dat komt omdat het de smaak van de bonen beïnvloedt, dus het is de moeite waard om te begrijpen.

  • Natuurlijke of droog verwerkte koffiebonen worden gedroogd terwijl ze nog in de koffievrucht zitten, de kers genoemd. Als ze drogen, nemen ze meer suiker uit het fruit op, waardoor ze zoeter zijn. Ze zijn ook vatbaarder voor rot en andere smaken, dus het is belangrijk om op te passen voor droog verwerkte koffies.
  • Natte of gewassen verwerking wordt gebruikt om de boon van de kers te verwijderen voordat deze wordt gedroogd. Dit is een meer populaire methode omdat het gemakkelijker te controleren is, consistenter is en zuiver smakende koffie produceert.
  • Honingverwerking valt tussen beide in en kan het beste van beide benadrukken. Het koffiefruit wordt gedeeltelijk verwijderd om een zoet, complex en zuiver smakend brouwsel te produceren.

Het Vonnis

Hondurese koffie is nu vergelijkbaar met zijn Midden-Amerikaanse tegenhangers. Hondurese koffiespecialiteiten worden goed ontvangen vanwege de milde, zoete en zuivere smaken met tonen van chocolade en noten.

Klinkt dat aantrekkelijk? Probeer Hondurese koffie eens, te beginnen met onze favoriet dit jaar, de Catuai & Bourbon van Spirit Animal Coffee.

FAQ

Hoeveel Koffie Exporteert Honduras?

Honduras exporteerde in 2014 4.173.000 zakken koffie, wat goed was voor ongeveer 4% van de wereldvoorraad en daarmee de 7e grootste koffie-exporteur was. In veel teeltgebieden hebben orkanen en ander grillig weer echter de koffieproductie aangetast.

Wat Zijn De Meest Opvallende Dingen Waar Honduras Om Bekend Staat?

Honduras staat bekend om zijn bananen-, tabaks-, suikerriet-, suikerriet- en maïsproductie. Koffie ook. Hondurese boeren worden onderhouden door genetisch gemodificeerde maïs te planten, wat illegaal is in Midden-Amerika.

Wat Is Bird Friendly Koffie?

Vogelvriendelijke koffie verwijst naar koffie die wordt verbouwd op een manier die de leefomgeving voor trekvogels en de biodiversiteit in het algemeen ondersteunt. De certificering wordt uitgereikt door het Smithsonian Migratory Bird Centre en kent een aantal specifieke criteria.