Waarom Zit Er Geen Crema Op Uw Espresso?

Als je een espressoliefhebber bent, is een van je favoriete componenten ongetwijfeld die rijke, romige, schuimige laag crema die je smaakpapillen als eerste raakt terwijl je nipt aan je dagelijkse espresso-shot. Crema is het resultaat van de concentratie van oliën die uit het koffiedik worden gehaald, terwijl er gloeiend heet water doorheen wordt gefilterd tijdens het brouwproces.

Als u een fervent espressogebruiker bent, is kwaliteitscrema een veelbetekenend teken van een goed gemaakte espresso-opname. Of u nu uw espresso bestelt bij uw plaatselijke café of thuis een espressomachine heeft, een belangrijk criterium voor espresso van goede kwaliteit is de crema. Als uw espresso niet genoeg crema heeft, is het tijd om het probleem op te lossen.

Er zijn verschillende redenen waarom uw espresso geen crema heeft, en we zullen ze allemaal in de onderstaande secties bespreken.

Waarom Zit Er Geen Crema In Espresso?

Er zijn vier belangrijke redenen waarom uw espresso geen crema heeft. Ze kunnen allemaal snel worden gerepareerd. We bespreken de problemen met crema en bieden snelle oplossingen die direct die kostbare cremalaag op uw espressoshot zullen herstellen.

Verkeerde maat koffiedik

De meest voorkomende reden dat uw espressodrank geen crema heeft, is dat u de verkeerde koffiemaling gebruikt om uw espressofilter in te pakken. De perfecte koffiemaling voor espresso is veel fijner dan filterkoffie of de voorgemalen koffie die je koopt voor een standaard koffiezetapparaat. Espressogronden moeten fijner zijn dan tafelzoutkorrels om de consistentie van poedersuiker te krijgen.

Het koffiedik moet dunner zijn dan de poedersuikerconsistentie. Als ze te dun zijn, kan er geen heet water doorheen filteren, je krijgt een platte, smakeloze espresso zonder crema. Als het koffiedik te fijn is, zal het hete water er niet goed doorheen kunnen filteren en zal dit resulteren in een zwak smakende, onvoldoende geëxtraheerde espresso.

U zult weten dat de gemalen koffie te fijn is als uw espressomachine er langer dan 25 seconden over doet om te trekken, en als het minder dan 20 seconden duurt om te trekken, dan is de maling te grof.

Dit is de beste manier om dit probleem op te lossen en de juiste extractie te krijgen. Het is beter om hele bonen te kopen dan ze zelf te malen.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Omdat hij speciaal is ontworpen voor espressodrab, kan een maalmolen de beste kwaliteit espressomalen bereiken. Als je een mesmolen hebt, kun je de consistentie bereiken die je nodig hebt voor een ideale extractie en perfecte crema door de verse koffiebonen ongeveer 30 seconden te malen.

Muffe Koffie

Koffiezetapparaten moeten het gebruik van oude koffiebonen vermijden, omdat deze een doffe smaak kunnen veroorzaken of ranzig kunnen worden. Koffiebonen die oud zijn, zijn blootgesteld aan zuurstof. Dit heeft het effect van het verminderen van de olie die koffie van hoge kwaliteit zijn smaak geeft. Deze kostbare oliën zijn niet beschikbaar in koffiebonen, dus ze kunnen niet worden geëmulgeerd met water om de gewenste laag te produceren.

We weten dat het nooit uw bedoeling is om oude koffiebonen te kopen, maar u zou verbaasd zijn hoe vaak u per ongeluk oude koffie uit de schappen van uw plaatselijke supermarkt koopt. De beste plaats om verse bonen te krijgen, is door ze te kopen bij een leverancier van speciale koffiebonen of een plaatselijke coffeeshop. Als dat geen optie is, controleer dan of de koffiebranddatum op de bonen die u koopt niet langer is dan twee weken.

Onjuiste Koffie-waterverhouding

U hebt er dus voor gezorgd dat uw koffiebonen vers en gemalen zijn tot de perfecte espresso-consistentie. Een verkeerde verhouding tussen koffie en water kan er ook voor zorgen dat je niet de perfecte crema in je espresso krijgt.

U wilt een verhouding van 1:2 koffie tot water, dat wil zeggen dat u voor elk deel van het verpakte koffiedik twee keer zoveel water moet gebruiken. Een standaard espresso shot gebruikt 18 gram koffiedik. U kunt een weegschaal gebruiken om de hoeveelheid koffie af te wegen die u in uw espressofilter plaatst. U kunt dan uw water wegen om ervoor te zorgen dat de verhouding nauwkeurig is.

Te Veel Waterdruk

De reden dat je geen crema krijgt van je espresso komt minder vaak voor. Dit komt omdat uw waterdruk te hoog is. Dit is zeldzaam omdat automatische espressomachines over het algemeen zijn ingesteld op de juiste 7-9 bar druk die nodig is om crema te creëren.

Als u er echter zeker van bent dat aan de vorige criteria is voldaan, kunt u de pompdrukinstelling op uw espressomachine controleren om er zeker van te zijn dat deze is ingesteld op maximaal 9 bar.

  • Hoe te brouwen?

    Leer alles wat je moet weten om espresso te zetten in een Moka Pot, zodat je gemakkelijk thuis kunt genieten van een geweldige espresso.

  • Koffie Feiten

    Wat is een koffiekers? Dit is hoe koffie begint als een vrucht en dan de kop koffie wordt waar we van houden.

  • Koffie Feiten

    Leer meer over de dichtheid van gemalen koffie, hoe het de smaken beïnvloedt, hoe je het bepaalt en waarom het belangrijk is!

  • Koffie Feiten

    Als je een macchiato bestelt in een coffeeshop, is de kans groot dat je een caramel-y, sugary-y latte krijgt. Dit is niet de echte macchiato. Lees verder om meer te weten te komen over de macchiato, de variaties en hoe je hem kunt bestellen.

  • Koffie Feiten

    Leest je nieuwe bio “ISO een oppepper”? Mogelijk heeft Roasty de perfecte match voor jou. Lees verder voor 15 gewaagde recepten voor espressodranken en vind je nog lang en gelukkig (cafeïnehoudende) drank.